Η μητρική της Google έσπασε το φράγμα του 1 τρισ.

Η μητρική της Google έσπασε το φράγμα του 1 τρισ.

Στο μικρό κλαμπ των γιγάντων της τεχνολογίας και ως προς τη χρηματιστηριακή τους αξία μπήκε και η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, που αποτελεί την 4η εταιρεία που σπάει το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων.

Είχαν προηγηθεί οι Apple, Amazon και Microsoft που σε διαφορετικές χρονικές στιγμές αλλά όλες στα δύο τελευταία χρόνια είχαν ξεπεράσει και αυτές τον πήχη του 1 τρισ., σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή τους αξία. Το ιστορικό γεγονός για την Alphabet συνέβη χθες, όταν και η αξία της μετοχής έφθασε τα 1.445 δολάρια. Μάλιστα, ακόμα και σήμερα, σε ώρα που ακόμα δεν έχει ανοίξει επίσημα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η τιμή της μετοχής βρίσκεται λίγο πιο πάνω (1450 δολάρια), ενώ η τιμή προαγοράς κυμαίνεται στα 1460 δολάρια.  

Για να κατακτήσει αυτήν την κορυφή η τιμή της μετοχής της Alphabet μέσα στη διάρκεια του 2019 παρουσίασε συνολική αύξηση της τάξεως του 17%, με τους αναλυτές να προτείνουν ότι η μετοχή έχει τα περιθώρια ακόμα μεγαλύτερης αύξησης.  

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι η Google θα παραμείνει σταθερά πάνω από το 1 τρισ. δολάρια. Για παράδειγμα, η Apple πέτυχε αντίστοιχη επίδοση τον Αύγουστο του 2018 και χρειάστηκε ένα περίπου χρόνο για να ξανανέβει στη συγκεκριμένη κορυφή (Σεπτέμβριος 2019). Όμως αυτές οι επιδόσεις δείχνουν κάτι άλλο, ίσως πιο σημαντικό. Ότι όλες αυτές οι εταιρείες που συνηθίζουμε να ονομάζουμε ως γίγαντες της τεχνολογίας, συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, φθάνοντας πλέον σε δυσθεώρητα επίπεδα και οικονομικά μεγέθη.

ALPHABET,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home