Τρένο χωρίς φρένα και στο Χρηματιστήριο η Nvidia

Τρένο χωρίς φρένα και στο Χρηματιστήριο η Nvidia

Τουλάχιστον εκρηκτική παραμένει η πορεία της Nvidia και στη χρηματιστηριακή αγορά, με τη μετοχή της να παρουσιάζει αύξηση έως και 47% μόνο μέσα στο 2024. Η χρηματιστηριακή αξία της Nvidia έφθασε (έστω και προσωρινά) στα 1,82 τρισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας για λίγη ώρα την αξία της Amazon και πλησιάζοντας εκείνη της Google. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την τελευταία φορά που η αξία της Nvidia ήταν πιο ψηλά από εκείνη της Amazon πρέπει να πάμε πίσω στο 2002 όταν η αξία και των δύο εταιρειών κυμαινόταν κοντά στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αξία της μετοχής της Nvidia έφθασε χθες ακόμα και τα επίπεδα των 734 δολαρίων, τρεις φορές (και κάτι ακόμα) μεγαλύτερη από την αξία της ένα χρόνο πριν (220 δολάρια). Στο διάστημα αυτό η μετοχή της έχει τη μεγαλύτερη απόδοση ανάμεσα στις εταιρείες που διαμορφώνουν το δείκτη S&P 500.

Η χρηματιστηριακή πορεία της Nvidia αντικατοπτρίζει τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα που παρουσιάζει η εταιρεία από τη στιγμή που ξεκίνησε η φρενίτιδα για την τεχνητή νοημοσύνη και συνάμα τις ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές της όσο συνεχίζεται η στόχευση των εταιρειών στη συγκεκριμένη τεχνολογία.  

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,NVIDIA,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home