Διπλασιάζονται τα data στα πακέτα κινητής

Deasy @ 06.12.2019
Διπλασιάζονται τα data στα πακέτα κινητής

Οι παροικούντες την (τηλεπικοινωνιακή) Ιερουσαλήμ το είχαν (είχαμε) μυριστεί πως κάτι ψήνεται στα τιμολόγια. Όταν βγήκε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του ΣΕΠΕ και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μία ημέρα μετά στο Infocom World τα πράγματα είχαν αρχίσει να "δένουν" και όποιος πρόσεξε τα όσα είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε ήδη ψυχανεμιστεί πως κάτι συνέβαινε στο θέμα των τιμολογίων.

Ο διπλασιασμός των data που έχει ο καθένας σήμερα στο συμβόλαιό του, χωρίς αύξηση τιμής, είναι μία κίνηση που μπορεί να μην ελαφρύνει άμεσα τον οικογενειακό προϋπολογισμό (αφού θα συνεχίσεις να πληρώνεις όσα πλήρωνες) αλλά θα ενθαρρύνει τη χρήση mobile Internet. Με άλλα λόγια, θα είσαι εκτός σπιτιού ή γραφείου και δεν θα ψάχνεις τον κωδικό του πλησιέστερου wifi, τουλάχιστον όχι με την ίδια ζέση και ένταση που έκανες ως σήμερα.

Οσο περισσότερο το χρησιμοποιείς τόσο πιο δεκτικός θα είσαι σε νέες εφαρμογές και υπηρεσίες (λέει η θεωρία διότι εσύ μπορεί τώρα να θέλεις να κατεβάσεις το μισό YouTube στο tablet ή το smartphone, ναι, κάνε όρεξη). Αυτός είναι και ο στόχος των αλλαγών αυτών, να ενθαρρύνει τη χρήση εφαρμογών και υπηρεσιών και όχι να περιοριστούμε σε παρακολούθηση βίντεο, ταινιών και ακρόαση μουσικής.Λεπτομέρειες αναμένονται από τις εταιρείες που έχουν πια τη σκυτάλη της επικοινωνίας και από τις οποίες θα έχουμε τις σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Για την ώρα, κρατάμε ότι έγινε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των επικεφαλής των εταιρειών και της ηγεσίας του υπουργείου  Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για να το πούμε και με τα λόγια του Μαξίμου, «συζητήθηκαν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Επίσης συζητήθηκαν η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής. Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης».

 

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home