Άλλη μία έρευνα εις βάρος της Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Άλλη μία έρευνα εις βάρος της Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Περισσότερα από 8,2 δισ. ευρώ έχει κληθεί να πληρώσει η Google από τα πρόστιμα που της έχει επιβάλλει η Ευρώπη για αθέμιτες πρακτικές και δεν αποκλείεται το ποσό αυτό να αυξηθεί αν για μια ακόμα φορά η αμερικανική εταιρεία κριθεί ένοχη.

Αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει μπει το εργαλείο εύρεσης εργασίας της Google, Jobs, που εδώ και δύο χρόνια έχει δημιουργήσει η αμερικανική εταιρεία. Ο ανταγωνισμός «φωνάζει» εδώ και αρκετούς μήνες ότι η Google προωθεί με προνομιακό τρόπο τη δική της λύση, έναντι των άλλων υπηρεσιών αναζήτησης εργασίας και η Επιτροπή αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Σύμφωνα με την γνωστή Επίτροπο, Margrethe Vestager, τον άνθρωπο που κίνησε τις διαδικασίες για τις τρεις προηγούμενες υποθέσεις, που οδήγησαν στα μεγάλα πρόστιμα, η Επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα για να δει αν για μια ακόμα φορά η αμερικανική εταιρεία «φέρεται» προνομιακά στη δική της υπηρεσία. «Υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα για την κοινωνία μας, για το αν πιστεύουμε ότι είναι σωστό για εταιρείες όπως η Google και άλλες να ελέγχουν την επιτυχία ή την αποτυχία άλλων εταιρειών και να είναι ελεύθερες να χρησιμοποιούν αυτή την εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο θέλουν" ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Vestager, προειδοποιώντας ότι η Επιτροπή μπορεί να υιοθετήσει κανόνες προκειμένου να χαλιναγωγήσει εταιρείες που δεν παίζουν δίκαια.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home