Το αρμονικό βήμα της Huawei

Deasy @ 12.08.2019
Το αρμονικό βήμα της Huawei

Μετά τις γνωστές περιπέτειες με τις ΗΠΑ και τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός οικοσυστήματος Android η Huawei φαίνεται πως πάτησε γκάζι και, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, παρουσίασε προ ολίγων 24ώρων το δικό της λειτουργικό σύστημα, το HarmonyOS.

Είναι σαφές πως η κινεζική εταιρεία δεν σχεδιάζει να γυρίσει την πλάτη της στο Android καθώς τονίζει πως εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα της Google.

Αν, όμως, τα πράγματα πάρουν δυσάρεστη τροπή, η εταιρεία θα μεταπηδήσει στο δικό της λειτουργικό σύστημα. Η Huawei υπογραμμίζει πως το HarmonyOS βελτιώνει την ασφάλεια στον διασυνδεδεμένο κόσμο που ζούμε, ενώ η πρώτη συσκευή που θα “φοράει” το νέο λειτουργικό είναι η νέα έξυπνη τηλεόραση της Honor, κάτι που επίσης είχε προαναγγελθεί.

Θεωρούμε δεδομένο πως πάνω στο HarmonyOS θα πέσουν κρατικές υπηρεσίες και εταιρείες της Δύσης για να βρουν αδυναμίες ή λειτουργίες που μπορούν να αξιοποιήσουν. Το γεγονός ότι το λειτουργικό σύστημα προσφέρεται ως open source βοηθάει την εξερεύνηση, οπότε νομίζουμε πως θα έχουμε να πούμε περισσότερα επ’ αυτού σύντομα.

HUAWEI,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home