Παραμένουν οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Huawei

Παραμένουν οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Huawei

Η εκλογή Μπάιντεν προκάλεσε μια κάποια αισιοδοξία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αλλάξουν τη στάση τους έναντι της Huawei και άλλων κινεζικών εταιρειών, αλλά η διαφαινόμενη νέα υπουργός Εμπορίου δεν δείχνει να βιάζεται.

Στη διάρκεια ακρόασης στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας η υποψήφια υπουργός Τζίνα Ραϊμόντο δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με το αν σκέφτεται να άρει τους περιορισμούς (ουσιαστικά για εμπάργκο πρέπει να μιλάμε) σε βάρος της Huawei ή άλλων εταιρειών και απάντησε λέγοντας πως θα ζητήσει αναλυτική ενημέρωση όταν αναλάβει τα καθήκοντά της. Όμως «στην παρούσα βάση δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι οι οντότητες που βρίσκονται στη λίστα [των απαγορεύσεων] δεν θα έπρεπε να είναι εκεί».

Δηλαδή, ούτε εφαρμογές της Google ούτε ο,τιδήποτε άλλο αμερικανικής κατασκευής δεν πρόκειται να επιστρέψουν σύντομα στα smartphones της Huawei στο προσεχές διάστημα. Βεβαίως επειδή ο πολιτικός λόγος επιδέχεται πολλών ερμηνειών, οι προσεκτικοί θα σημειώσουν πως η κυρία Ραϊμόντο δεν ήταν απόλυτη στο τι θα πράξει και δεν απέκλεισε μια μεταβολή στάσης στο προσεχές μέλλον. Εκτός της Huawei, στις μαύρες λίστες των Αμερικανών έχουν μπει η εταιρεία κατασκευής drones, DJI, η εταιρεία που αναπτύσσει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης SenseTime και η Xiaomi που κατηγορείται για σχέσεις με τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.

ΗΠΑ,HUAWEI,XIAOMI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home