Κλείνει την πόρτα σε Huawei, ZTE η Σουηδία

Κλείνει την πόρτα σε Huawei, ZTE η Σουηδία

Η Σουηδία θα προχωρήσει στην ανάπτυξη δικτύων 5G χωρίς εξοπλισμό από την  Huawei και τη ZTE και οι πονοκέφαλοι για την Κίνα συνεχίζονται.

Η σουηδική Αρχή που είναι υπεύθυνη για τις τηλεπικοινωνίες ανακοίνωσε πως οι δύο εταιρείες αποκλείονται για λόγους ασφαλείς και σε συνέχεια αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Η ευρωπαϊκή αγορά εξοπλισμού για τις δύο κινεζικές εταιρείες και κυρίως την Huawei συρρικνώνεται διαρκώς. Η Βρετανία έχει ήδη δρομολογήσει την απομάκρυνση του εξοπλισμού της Huawei από τις υποδομές των τηλεπικοινωνιακών δικτύων της χώρας, μία εξέλιξη που «αγγίζει» και την Vodafone  Ελλάς η οποία και αυτή προχωρά στην αντικατάσταση των υποδομών της κινεζικής εταιρείας.

Η Γερμανία δεν απέκλεισε μεν την Huawei αλλά έχει επιβάλει μέσα από τη νομοθεσία της τόσες προϋποθέσεις που είναι όλοι βέβαιοι πως πολύ δύσκολα θα δουν υποδομές κινεζικής κατασκευής σε γερμανικό έδαφος. Η Γαλλία δεν απαγόρευσε μεν κανέναν, αλλά ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έκρυψε την προτίμησή του υπέρ των Ευρωπαίων κατασκευαστών (δηλαδή των Ericsson, Nokia).

Στην Ισπανία τα πράγματα είναι καλύτερα για την κινεζική εταιρεία, καθώς δεν υπάρχει -για την ώρα- κάποιος περιοσμός. Τέλος, στη μακρινή μας Ινδία, η Huawei και η  ΖΤΕ φαίνεται πως έπεσαν θύμα των γεωπολιτικών εντάσεων και των κακών σχέσεων του Πεκίνου με το Δελχί, με αποτέλεσμα να μην έχουν δυνατότητα συμμετοχής στα δίκτυα 5G της μεγάλης χώρας.

ΣΟΥΗΔΙΑ,ΚΙΝΑ,HUAWEI,ZTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home