Νέες αποκαλύψεις για συνεργασία Huawei - Πεκίνου

Νέες αποκαλύψεις για συνεργασία Huawei - Πεκίνου

Την ίδια ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες του αναδιπλούμενου smartphone της, η Huawei αντιμετωπίζει νέες αποκαλύψεις για τη συνεργασία της με την κινεζική κυβέρνηση.

Η Washington Post αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα πως έχει εξετάσει εκατό παρουσιάσεις της εταιρείας από τις οποίες προκύπτει πως έχει σχέση με δραστηριότητες παρακολούθησης. Ορισμένα από τα σημεία των παρουσιάσεων είχαν μεν χαρακτηριστεί ως εμπιστευτικά από τους δημιουργούς τους, ωστόσο παρέμεναν για καιρό σε κάποιο site που ήταν διαθέσιμο σε όποιον γνώριζε την ύπαρξη των συγκεκριμένων πληροφοριών.

Σε μία σχετική διαφάνεια η Huawei φέρεται να αναφέρει πως έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κρατικές υπηρεσίες για την ανάλυση φωνής και κατ' επέκταση την αναγνώριση συγκεκριμένων προσώπων. Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει επίσης πως σε άλλες διαφάνειες περιγράφεται αναλυτικά ένα σύστημα παρακολούθησης φυλακισμένων κρατούμενων, ενώ σε άλλα σημεία των επίμαχων παρουσιάσεων η κινεζική εταιρεία παρουσιάζει λεπτομέρειες μιας τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στην επαρχία Ξινγιανγκ (όπου βρίσκεται η μειονότητα των Ουιγούρων) για την αναγνώριση προσώπων και τον εντοπισμό υπόπτων. Η Washington Post προσθέτει επίσης πως κάποιες διαφάνειες είχαν φτιαχτεί το 2014 ή παλαιότερα και είχαν επικαιροποιηθεί ως και πριν από ένα χρόνο.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,HUAWEI,ΚΙΝΑ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home