Αθήνα: Με επενδύσεις άνω των 15 εκ. ευρώ έως το 2020 τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της

Αθήνα: Με επενδύσεις άνω των 15 εκ. ευρώ έως το 2020 τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της

Με ταχείς ρυθμούς και σημαντικά έργα (σε εξέλιξη ή λειτουργία) προχωράει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Αθήνας, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018  και βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω επενδύσεων άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020.

Τα παραπάνω τονίστηκαν στην ετήσια συνεδρίαση του ψηφιακού συμβουλίου της πρωτεύουσας, του συμβουλευτικού οργάνου που ιδρύθηκε το 2017, με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής τεχνολογίας της πόλης και στο οποίο μετέχουν ο δήμαρχος Αθηναίων και δέκα Διευθύνοντες Σύμβουλοι (CEO) των μεγαλύτερων εταιριών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και παγκοσμίως, (Αccenture, Google, IBM, Microsoft, Nokia, Oracle, Όμιλος OTE, SAP, Vodafone και WIND) καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Αθήνας.

 Στην φετινή του συνεδρίαση το Ψηφιακό Συμβούλιο της Αθήνας έθεσε για τα επόμενα χρόνια τις παρακάτω προτεραιότητες:

1.  Η συνέχιση και επέκταση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα έργα και τα προγράμματα που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί, πρέπει να επεκταθούν και να συνεχιστούν. Η μετάβαση σε τεχνολογίες cloud και voip θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Το έργο της έξυπνης στάθμευσης αποτελεί την πρώτη φάση μιας σειράς επενδύσεων και θα πρέπει να επεκταθεί σε νέες περιοχές. Το έργο του έξυπνου φωτισμού για όλη την πόλη είναι πλέον εγκεκριμένο ως έργο Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ενώ αρχίζει η υλοποίηση του μεγάλου πληροφοριακού έργου του ERP το οποίο σταδιακά θα πρέπει να επεκταθεί.

2.  Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης. Κρίσιμη παράμετρος της επόμενης δεκαετίας είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Αθήνας και η εκπαίδευση του στα εργαλεία της νέας εποχής. Ξεκινώντας από τους μαθητές όλων των βαθμίδων και τα εργαστήρια πληροφορικής και καταλήγοντας σε πιστοποιημένες δεξιότητες για ανέργους, η Αθήνα πρέπει να επικεντρωθεί στο ανθρώπινο δυναμικό της. Ήδη τα Ανοιχτά Σχολεία, το Start Project, το Innovathens, το Maker Space έχουν δείξει τον δρόμο για την εκπαίδευση μαθητών και ενηλίκων στις ψηφιακές δεξιότητες.

3.  Η αξιοποίηση των δεδομένων της Αθήνας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης είναι γεγονός και προχωράει ολοένα και πιο εντατικά, τόσο στον δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα. Η πόλη θα πρέπει να αξιοποιήσει τον πλούτο των δεδομένων της καθημερινής λειτουργίας της, συμπράττοντας με τον ιδιωτικό τομέα αλλά και τους υπόλοιπους δημόσιους φορείς.

ΑΘΗΝΑ,ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home