Κοντά στα 90 δισ. η αποτίμηση της Uber

Κοντά στα 90 δισ. η αποτίμηση της Uber

Με χαμηλότερη αποτίμηση από εκείνη που εκτιμούσαν τους προηγούμενους μήνες οι αναλυτές θα μπει η Uber στο αμερικανικό Χρηματιστήριο, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές την προηγούμενη Παρασκευή. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η τιμή της μετοχής στη δημόσια εγγραφή της θα κυμανθεί μεταξύ 44 και 50 δολαρίων, με αποτέλεσμα το ανώτερο όριο της αποτίμησής της να κινηθεί στα 90 δισ. δολάρια, 30 δισ. χαμηλότερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Όπως σημειώνει το Reuters, ο πιθανότερος λόγος που η Uber προχωράει σε μια πιο «προσγειωμένη» αποτίμηση είναι η μέτρια πορεία που έχει διαγράψει η ανταγωνίστριά της στο Lyft στο Χρηματιστήριο, η μετοχή της οποίας έχει χάσει περισσότερο από το 20% της αξίας της, ένα μήνα μόλις μετά τη δική της δημόσια εγγραφή.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Uber, η εταιρεία επιθυμεί να σηκώσει έως και 10,3 δισ. κεφάλαια από την είσοδό της στο Χρηματιστήριο, διαθέτοντας 180 εκατομμύρια μετοχές της. Μάλιστα, 300 εκατομμύρια από αυτά θα πάνε στους οδηγούς της εταιρείας, καθώς η Uber προχωράει σε ένα πρόγραμμα ανταμοιβής για τους περίπου 1,1 εκατομμύρια οδηγούς που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της. Όπως αναφέρθηκε, οι οδηγοί στις ΗΠΑ θα λάβουν ποσά, από 100 έως 40.000 δολάρια, ανάλογα με τον αριθμό των διαδρομών τους, ενώ στις υπόλοιπες χώρες η ανταμοιβή για κάθε οδηγό θα προσαρμοστεί ανάλογα με το μέσο όρο των εσόδων του συνόλου.

Την ίδια ημέρα η Uber ανακοίνωσε και τα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019, τα οποία μαρτυρούν μια σημαντική ανάπτυξη τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και χρηστών. Ειδικότερα, οι μηνιαίοι χρήστες (ενεργοί) έφθασαν τα 93 εκατομμύρια, ενώ και τα έσοδα ξεπέρασαν τα 3 δισ. (αύξηση 18-20%). Ωστόσο, η αύξηση των παραπάνω επιδόσεων συνοδεύτηκε και από αύξηση στις ζημίες της, οι οποίες πλησίασαν τα 1,1 δισ. δολάρια.

UBER,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home