Ανακοίνωση και από τη hive για τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών

Ανακοίνωση και από τη hive για τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών

Τα ηλεκτρικά πατίνια και η απουσία ρυθμιστικού πλαισίου για τη χρήση τους έχει σηκώσει αρκετή σκόνη το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι (θεσμοί και εταιρείες) να παίρνουν σταδιακά θέση και πρωτοβουλίες με στόχο την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Αφορμή πιθανώς για όλη αυτή τη σκόνη ήταν το πρώτο καταγεγραμμένο ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι που συνέβη πριν 20 ημέρες στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που όπως φαίνεται σηματοδότησε την έναρξη του διαλόγου για τη ρύθμιση της μετακίνησης με το συγκεκριμένο μέσο. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Αθηναίων συνέστησε ομάδα εργασίας, ζητώντας τη δημιουργία ρυθμιστικού πλαισίου, χθες –σύμφωνα με το ΑΠΕ ΕΜΠ- ήταν η σειρά της επέμβασης του εισαγγελέα για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη και σήμερα οι δύο εταιρείες που μισθώνουν ηλεκτρικά πατίνια στην Ελλάδα προχώρησαν σε σχετικές ανακοινώσεις. Νωρίτερα αναφερθήκαμε σε εκείνη της Lime και πριν από λίγο αντίστοιχη ανακοίνωση είχαμε και από τη hive, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Αθήνα πριν από περίπου ένα μήνα.  

Στη νέα ανακοίνωση, η εταιρεία κάνει γνωστό ότι μειώνει και αυτή οικειοθελώς την μέγιστη ταχύτητα στα 20 χιλιόμετρα, ενώ εξετάζει τρόπους για ελεγχόμενη πρόσβαση και στάθμευση σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με εφαρμογή geo-fencing. Η ανακοίνωση σημειώνει ότι μέγιστο μέλημα της hive είναι η ασφάλεια των πολιτών και ο σεβασμός του δημόσιου χώρου, προσθέτοντας ότι θα συνεργαστεί με τον Δήμο Αθηναίων για τους βέλτιστους τρόπους ελεγχόμενης πρόσβασης και στάθμευσης, σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με εφαρμογή geo-fencing.

Ο Country Manager Greece της hive, κ. Παύλος Βλασόπουλος, δήλωσε: «Για εμάς στην hive δεν νοείται τίποτα ως σημαντικότερο από τη δημόσια ασφάλεια (Public Safety) και γενικότερα τον σεβασμό των πεζών στην πόλη. Για αυτό, πιστοί στις αρχές μας, προβαίνουμε σε μια κίνηση που έχει στόχο να καταδείξει ότι αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις Αρχές. Ήρθαμε στην Αθήνα για να μείνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να καταδείξουμε ότι η εμπειρία του χρήστη (customer experience) συμβαδίζει με τον σεβασμό στους πεζούς και αυτούς που δεν τα χρησιμοποιούν (non users)».

HIVE,ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home