Τα όρια ταχύτητας των ηλεκτρικών πατινιών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Deasy @ 05.10.2020
Τα όρια ταχύτητας των ηλεκτρικών πατινιών στην Ελλάδα

Κανόνες τόσο στα όρια ταχύτητας όσο και στη συμπεριφορά των οδηγών των ηλεκτρικών πατινιών έρχεται να θέσει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του Gocar, που έρχονται να επιβεβαιώσουν όσα είχαμε γράψει στα μέσα του Σεπτεμβρίου, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τις παρακάτω τροποποιήσεις για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας των συγκεκριμένων τύπων μεταφοράς:

- Παιδικά ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά τροχοπέδιλα κλπ με ανώτατη ταχύτητα 6 km/h θα μπορούν να κυκλοφορούν όπου και οι πεζοί. Δηλαδή σε πεζοδρόμια, κλειστούς πεζόδρομους, προβλήτες λιμανιών κλπ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική η χρήση κράνους.

- Ηλεκτρικά πατίνια ενηλίκων με όριο έως 25 km/h θα κυκλοφορούν όπου και τα ποδήλατα, με χρήση κράνους από τους αναβάτες τους. Δηλαδή θα κυκλοφορούν ελεύθερα σε ποδηλατόδρομους, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας αλλά δεν θα μπορούν να κινούνται σε δρόμους με όριο ταχύτητας άνω των 50 km/h, δηλαδή σε αυτοκινητόδρομους όπως η Λεωφόρος Συγγρού και η Λ. Κηφισίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υποχρεωτική θα είναι η χρήση κράνους και από τους ποδηλάτες και αντανακλαστικών κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ παιδιά ηλικίας έως 12 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από μεγαλύτερα αδέλφια (άνω των 16 ετών) ή κηδεμόνες, προκειμένου να κάνουν ποδήλατο σε δρόμο όπου κινούνται και οχήματα.

E-SCOOTER,ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home