Δήμος Αθηναίων: απαιτεί ρυθμιστικό πλαίσιο για την ασφαλή χρήση των ηλεκτροκίνητων πατινιών

Δήμος Αθηναίων: απαιτεί ρυθμιστικό πλαίσιο για την ασφαλή χρήση των ηλεκτροκίνητων πατινιών

Την ανάγκη θέσπισης νομοθετικού πλαισίου για την ασφαλή χρήση των ηλεκτροκίνητων πατινιών επισημαίνει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων, προτάσσοντας το ζήτημα της ασφάλειας που ανακύπτει από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα αδειοδότησης ή ελέγχου, ο Δήμος προχώρησε στη συγκρότηση ομάδας εργασίας, στην οποία προσκλήθηκαν και εκπρόσωποι των εταιρειών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο πεδίο αυτό. Στόχος της ομάδας είναι η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης, βάσει και της διεθνούς εμπειρίας, προς τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κλπ).

Στην ευρύτερη περιοχή  της Αθήνας λειτουργούν ήδη δύο εταιρείες μίσθωσης ηλεκτρικών πατινιών, η Lime και η Hive, ενώ στον αριθμό των πατινιών που κυκλοφορούν στους δρόμους θα πρέπει να προστεθούν και εκείνα που πωλούνται από άλλες γνωστές εταιρείες. Ειδικότερα, τα ηλεκτρικά πατίνια που πωλήθηκαν στην ελληνική αγορά κατά τη διάρκεια του 2018 εκτιμώνται σε μερικές χιλιάδες, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι μόνο από το επίσημο δίκτυο της Xiaomi την προηγούμενη χρονιά πωλήθηκαν 3.000 τέτοια πατίνια.

Στην χθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων σημειώνει ότι ενθαρρύνει τις εναλλακτικές μορφές βιώσιμης μετακίνησης στην πρωτεύουσα, όμως όπως προσθέτει προέχει η ασφάλεια στις μετακινήσεις και την ψυχαγωγία κατοίκων και τουριστών. Κάτω από αυτό το πρίσμα, «εφιστά την προσοχή των χρηστών για την ασφαλή και συνετή χρήση (χρήση κράνους, σεβασμό στον κ.ο.κ.) ενός μέσου εναλλακτικής αστικής μετακίνησης, που αναπτύσσει σχετικά υψηλή ταχύτητα (έως και 25 χλμ/ώρα) και που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παιχνίδι».

ΑΘΗΝΑ,ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ,LIME,HIVE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home