Ηλεκτρικά πατίνια: θα απαγορεύεται η χρήση κινητού και ακουστικών

Ηλεκτρικά πατίνια: θα απαγορεύεται η χρήση κινητού και ακουστικών

Η απαγόρευση της χρήσης του κινητού τηλεφώνου αλλά και των ακουστικών στα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς εβδομάδες προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή και θα ρυθμίζει την μικροκινητικότητα στη χώρα μας.

Όπως σημείωσε ο Γιάννης  Κεφαλογιάννης, κατά τη διάρκεια σημερινής online εκδήλωσης με θέμα «Shaping the Mobility of Tomorrow», μόνες εξαιρέσεις στην παραπάνω ρύθμιση του νομοσχεδίου θα είναι η χρήση κάποιου συστήματος ανοικτής ακρόασης αλλά και η χρήση συστήματος επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου.

Το νέο νομοσχέδιο, που επιχειρεί να θέσει κανόνες στη μικροκινητικότητα, τόσο ως προς τα όρια ταχύτητας όσο και ως προς τη συμπεριφορά των αναβατών, ολοκληρώνει αυτό το διάστημα τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή με ελάχιστες τροποποιήσεις. Μεταξύ άλλων προβλέπει την υποχρεωτική χρήση κράνους για αναβάτες σε ηλεκτρικά πατίνια με ταχύτητα με όριο έως 25 km/h ή σε ποδήλατα κατά τις νυχτερινές ώρες, την απαγόρευση κίνησης των escooters σε δρόμους με όριο ταχύτητας άνω των 50 km/h κ.α.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ,E-SCOOTER,ΠΟΔΗΛΑΤΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home