Οι εκλογές πλησιάζουν, το Facebook ετοιμάζεται

Deasy @ 20.02.2019
Οι εκλογές πλησιάζουν, το Facebook ετοιμάζεται

Περισσότερα εργαλεία υπόσχεται πως θα δώσει το Facebook ενόψει των ευρωεκλογών ώστε να αντιμετωπιστούν προσπάθειες άσκησης επιρροής από εξωτερικούς παράγοντες (λέγε με Ρωσία). Δεδομένου, μάλιστα, πως το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο βρίσκεται ολίγον τι στριμωγμένο σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί στα θέματα προσωπικών δεδομένων, μάλλον η προσπάθεια γίνεται και για να εξευμενιστούν οι κατά τόπους αρχές.

Συνολικά το Facebook υποστηρίζει πως έχει 30.000 άτομα που έχουν αρμοδιότητα να “καθαρίζουν” το δίκτυο από ψεύτικους λογαριασμούς και να ελέγχουν την κυκλοφορία fake news στις σελίδες.

Τον Ιανουάριο το Facebook δεν επέτρεψε την αγορά και προβολή προεκλογικών διαφημίσεων στη Νιγηρία οι οποίες είχαν αγοραστεί από το εξωτερικό. Τον Μάιο όμως, που η Ε.Ε. “κατεβαίνει” σε εκλογές, η πρόκληση μάλλον θα είναι απείρως μεγαλύτερη.

Στο τέλος Μαρτίου και ενώ θα απομένουν λιγότερο από δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές το Facebook θα διαθέσει πρόσθετα εργαλεία για να αντιμετωπιστούν έξωθεν παρεμβάσεις (Μόσχα λαμβάνει;). Επίσης, οι διαφημιστές θα πρέπει να ταυτοποιούνται για να τρέξουν πολιτικές καμπάνειες, ενώ οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερη ενημέρωση για τις διαφημίσεις που σχετίζονται με την πολιτική δραστηριότητα.

Σε αυτές τις εκλογές έχουμε πολλά πράγματα να βλέπουμε ταυτόχρονα...

FACEBOOK,ΕΚΛΟΓΕΣ,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home