Ο μεγάλος πόλεμος του Instagram στους ψεύτικους λογαριασμούς

Deasy @ 14.02.2019
Ο μεγάλος πόλεμος του Instagram στους ψεύτικους λογαριασμούς

Δεν θα μας το βγάλεις από το μυαλό ότι το ξεκαθάρισμα και το ξεμπρόστιασμα που ξεκίνησαν το Twitter και το Facebook και συνέχισε χθες Τετάρτη το Instagram διαγράφοντας σωρηδόν (και πετώντας μπουρηδόν στο καλάθι της ανακύκλωσης) ανενεργούς και ψεύτικους λογαριασμούς έχει σχέση και με τις εκλογές που σε εκατό ημέρες θα μας χτυπήσουν την πόρτα.

Βρυξελλιώτες και Βρυξελλιώτισσες ανησυχούν για τον ρόλο που μπορούν να παίξουν τα εξ ανατολών (βρε που την βρήκαν τόση τσαχπινιά αυτά τα παιδιά) τρολ και οι σχετικές φάμπρικες και έχουν αρχίσει σιγά σιγά να οργανώνουν άμυνες. Μάλλον προς αυτή την κατεύθυνση δίνουν ένα χεράκι βοηθείας τα (αμερικανικά) social media που έχουντας καεί για τα καλά στους χυλούς του Brexit και του Τραμπ φυσάνε τώρα και τα παγάκια.

Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση, ότι δηλαδή η μαζική διαγραφή λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα και η μεγάλη δημοσιότητα που τους δίνεται από τα κλασικά μέσα αποτελεί ένα είδος προειδοποίησης πως όσο έπαιξε η Ρωσία με τις online πλατφόρμες έπαιξε και πως τα πράγματα έχουν πια σοβαρέψει.

Σε μια άλλη διάσταση βεβαίως, όλοι εκείνοι που πλήρωσαν για να αποκτήσουν fake followers νομίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα φτάσουν στον σοσιαλομιντιακό παράδεισο είδαν τα όνειρά τους να συντρίβονται με την ταχύτητα πύργου τζένγκα και Ίκαρου με λιωμένα φτερά.

Έχουμε, μάλιστα, την εντύπωση πως μιας και απέχουμε μόλις 100 ημέρες από τις ευρωεκλογές θα δούμε πράματα και θάματα στα social media, σε βαθμό που οι μπουγαδοκαβγάδες που στήνουν στα καθ'ημάς social οι κομματικοί στρατοί θα μοιάζουν με διασκεδαστικό διάλειμμα. Ίδωμεν, βεβαίως...

INSTAGRAM,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home