Το δεύτερο βήμα της Tesla στην Ελλάδα

Το δεύτερο βήμα της Tesla στην Ελλάδα

Πριν από λίγο καιρό η Tesla έστησε γραφείο στην Ελλάδα με τη συνεργασία του Δημόκριτου αλλά όπως φαίνεται η χώρα μας έχει πολλαπλό ενδιαφέρον για την εταιρεία του Elon Musk.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με αντιπροσωπεία της Tesla που βρίσκεται στην Αθήνα. Επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε αλλά πηγές του υπουργείο ανέφεραν πως στη συνάντηση συζητήθηκε η ενεργειακή αυτονομία νησιών που βρίσκονται μακριά από τον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας και για τον λόγο αυτό υπάρχουν δυσκολίες στη διασύνδεσή τους με το κεντρικό δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

Η δυσκολία αυτή μπορεί βέβαια να λυθεί με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τον ήλιο και τον άνεμο που αν δεν κάνουμε λάθος δεν έχουν αποδειχθεί διόλου τσιγκούνηδες με τα ελληνικά νησιά. Λογικά δεν θα περίμενε κανείς από την Tesla ή οποιονδήποτε άλλο να υποδείξει στην Ελλάδα πώς θα χρησιμοποιήσει τα ενεργειακά δώρα της φύσης, αλλά στην Ελλάδα ζούμε και όλα τα παράδοξα μας φαίνονται τελικά λογικά.

Από τα μισόλογα λοιπόν καταλαβαίνουμε, πάνω κάτω, πως η Tesla ενδιαφέρεται για την ενεργειακή αυτονομία των νησιών (μάλλον με το αζημίωτο) και θα ήθελε σε ένα ενδεχόμενο σχέδιο να δει τις μπαταρίες της να τοποθετούνται στα σπίτια των κατοίκων. Άλλωστε οι μπαταρίες φορτίζονται από φωτοβολταϊκά συστήματα που τοποθετούνται στις στέγες και, όπως ξέρουμε, είναι άφθονος σχεδόν σε όλα (αν όχι σε όλα) τα νησιά του Αιγαίου.

TESLA,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home