Η Tesla περνάει την VW στη Γερμανία αλλά..

Deasy @ 19.01.2023
Η Tesla περνάει την VW στη Γερμανία αλλά..

Η Tesla ξεπέρασε την Volkswagen στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων το 2022 στη Γερμανία, όμως δεν το πανηγυρίζει ιδιαίτερα διότι οι εργαζόμενοί της διαμαρτύρονται για τις συνθήκες απασχόλησης.

Το μεγάλο συνδικάτο IG Metal δηλώνει ότι έχει δεχθεί καταγγελίες από εργαζόμενους στo Gigafactory της αμερικανικής εταιρείας στο Βραδεμβούργο, μια περιοχή πολύ κοντά στο Βερολίνο. Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων έχει απευθυνθεί στο IG Metal για να εκφράσει παράπονα για τις πολλές ώρες εργασίας. Ορισμένοι δηλώνουν επίσης ότι φοβούνται να μιλήσουν με περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς έχουν υπογράψει συμφωνίες εμπιστευτικότητας με την Tesla. Τις ανησυχίες τους εντείνει το γεγονός ότι η εταιρεία προχωρά στην πρόσληψη στελέχους που θα έχει ως βασική αρμοδιότητα να προστατεύει την Tesla από απειλές, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Εκπρόσωπος του συνδικάτου δηλώνει πως πολλοί εργαζόμενοι ξεκίνησαν με ενθουσιασμό να δουλεύουν στη μονάδα της Tesla, όμως γρήγορα η διάθεσή τους άλλαξε, καθώς δεν υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή τους.

Οι καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε μια χρονική στιγμή όπου η Tesla απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, έχοντας ξεπεράσει σε πωλήσεις τη γερμανική VW στη χώρα της. Το 2022 η αμερικανική εταιρεία πούλησε 69.962 ηλεκτρικά οχήματα στη Γερμανία, έναντι 63.206 της VW, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 2021.

TESLA,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home