Πώς ο Elon Musk έχασε ξαφνικά 55 δισ. δολάρια

Πώς ο Elon Musk έχασε ξαφνικά 55 δισ. δολάρια

Αμερικανικό δικαστήριο δικαίωσε επενδυτές της Tesla και έκρινε ότι πρέπει να ακυρωθεί απόφαση της εταιρείας με την οποία καταβλήθηκε αμοιβή 55 δισ. δολαρίων στον Elon Musk.

Αν η απόφαση επικυρωθεί και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, η περιουσία του Elon Musk θα έχει υποστεί ένα σημαντικό πλήγμα. Όλα αυτά όμως ισχύουν μόνο στα χαρτιά και όχι στην πράξη, καθώς λόγω της δικαστικής διαμάχης ο Musk -σοφά πράττοντας όπως φαίνεται εκ των υστέρων- δεν είχε ζητήσει την ενεργοποίηση της απόφασης για την αμοιβή-μαμούθ.

Συνεχίζοντας την άσκηση επί χάρτου, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι εφόσον επικυρωθεί η απόφαση, η αξία της περιουσίας του Musk θα πέσει στα 154 δισ. δολάρια, από 205 δισ. που είναι σήμερα και θα τον αποκαθηλώσει από την πρώτη θέση της κατάταξης με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Η αντίδραση του Musk εκδηλώθηκε μέσω Χ. "Ποτέ μην ιδρύεις εταιρεία στο Ντέλαγουερ", έγραψε. Η συγκεκριμένη Πολιτεία αποτελεί κατά κάποιον τρόπο το... ΓΕΜΗ των ΗΠΑ, καθώς η πλειονότητα των εταιρειών προτιμά να εγγράφεται στο δικό της μητρώο επιχειρήσεων. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου (και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει ανατροπή στο εφετείο), το διοικητικό συμβούλιο της Tesla θα πρέπει να βρει έναν άλλο τρόπο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του βασικού  μετόχου της εταιρείας.

ELON MUSK,TESLA,ΗΠΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home