Επιβεβαιώνεται η δημιουργία κέντρου έρευνας στην Ελλάδα από την Tesla

Deasy @ 25.02.2018
Επιβεβαιώνεται η δημιουργία κέντρου έρευνας στην Ελλάδα από την Tesla

To υψηλό επίπεδο του ταλέντου των Ελλήνων μηχανικών που ειδικεύονται στην ηλεκτροκίνηση φαίνεται ότι αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο για τον αμερικάνικο κολοσσό Tesla, ώστε να επενδύσει στη δημιουργία κέντρου έρευνας και καινοτομίας στη χώρα μας.

Αυτό τουλάχιστον μπορούμε να αντιληφθούμε από δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρείας που φιλοξενεί το site electrek.co, με τις οποίες επιβεβαιώνεται η παρουσία της στην Ελλάδα και μάλιστα σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο. Εκείνο που ήθελε τη σύσταση της Tesla Greece να αποσκοπεί όχι μόνο την εγκατάσταση σταθμών ταχείας φόρτισης στη χώρα μας αλλά και τη δημιουργία ενός κέντρου R&D στην Αθήνα, στο ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος.

Στις δηλώσεις του στο electrek.co ο εκπρόσωπος της Tesla αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία "δημιουργεί ένα μικρό ερευνητικό γραφείο στην Αθήνα, που θα στελεχωθεί από μία υψηλού επιπέδου ομάδα μηχανικών. Η ομάδα θα εστιάσει τη δραστηριότητά της στην επιτάχυνση της έρευνας πάνω στην ηλεκτροκίνηση και θα συνεργάζεται στενά με την αντίστοιχη ομάδα στις ΗΠΑ". Σε πρώτη φάση η ομάδα θα απαρτίζεται από περίπου 10 μηχανικούς σύμφωνα με το electrek.co.

“Tesla is building a small research and development office in Athens, which will be comprised of a highly-qualified engineering team. This team will focus solely on limited research and development activities to accelerate electric motor technology development through close collaboration with our team in the US.”

Το ίδιο δημοσίευμα κάνει ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία τριών Ελλήνων στα υψηλά κλιμάκια των μηχανικών που ήδη εργάζονται στην έδρα της Tesla στην Καλιφόρνια: στον Κωνσταντίνο Λάσκαρη (Principal Motor Designer),στον Κωνσταντίνο Μπούρχα (Motor Design Engineer) και στον Βασίλη Παπανικολάου (Staff Motor Design Engineer) οι οποίοι είναι απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Μια ελληνική παρουσία που μάλλον έπαιξε σημαντικό ρόλο για να πάρει την απόφαση η Tesla να δημιουργήσει το κέντρο έρευνας στην Αθήνα.

TESLA MOTORS,TESLA GREECE,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home