Εκκαθαρίσεις από… likes στο Instagram

Εκκαθαρίσεις από… likes στο Instagram

Φαίνεται πως το τέλος του 2018 βρίσκει τα κοινωνικά δίκτυα σε μια διάθεση να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση του με την πραγματικότητα. Μετά το Twitter και το Facebook που έχουν ανακοινώσει πως έχουν διαγράψει ψεύτικα προφίλ, ήρθε η σειρά του Instagram που πήρε νερό και σφουγγάρι και άρχισε να διαγράφει ψεύτικα like (τις καρδούλες ντε!), σχόλια και ψεύτικους λογαριασμούς που δημιουργούνται μόνο και μόνο για να δίνουν την ψευδαίσθηση της μεγάλης δημοτικότητας.

Θα αναστενάζαμε εδώ και μονολογούσαμε πως είναι άτιμο πράμα η ματαιοδοξία, όμως στο όχι και τόσο βάθος του μυαλού μας ξέρουμε πως υπάρχει μια φάμπρικα από ινφλουένσερς που πληρώνουν ενοίκια και στεγαστικά δάνεια με καρδούλες και likes οπότε το βουλώνουμε.

Κάθε μέρα, λέει το Instagram, άνθρωποι συνδέονται με την υπηρεσία για να απολαύσουν πραγματικές εμπειρίες (από την οθόνη βρε;) και πραγματικές αλληλεπιδράσεις και για τον λόγο αυτό άρχισαν οι μαζικές εκκαθαρίσεις. Είναι ευθύνη μας, συνεχίζει, να εξασφαλίσουμε πως αυτές οι εμπειρίες δεν παραμορφώνονται από ψεύτικα likes, follows και σχόλια.

Σε πρώτη φάση όσοι χρησιμοποιούν υπηρεσίες που “φουσκώνουν” τον αριθμό των αλληλεπιδράσεων θα λάβουν ένα αυστηρό αλλά ευγενικό μήνυμα για να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις. Όσοι δεν το πράξουν μάλλον θα βρεθούν εκτός των τειχών του Instagram.

INSTAGRAM,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home