Θετικά σημάδια για τη μουσική βιομηχανία

Deasy @ 24.04.2018
Θετικά σημάδια για τη μουσική βιομηχανία

Η πρώτη μπορεί να οφείλεται σε συγκυρίες, η δεύτερη σε σύμπτωση, όμως μία τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην οποία η μουσική βιομηχανία εμφανίζει θετικό ρυθμό ανάπτυξης δείχνει ότι η προοπτική για τον κλάδο μπορεί να είναι αισιόδοξη. Παρότι απέχει πολύ ακόμα από τα επίπεδα στα τέλη της δεκαετίας των 90s και την εμφάνιση του Napster.

Σύμφωνα λοιπόν με την Διεθνή Δισκογραφική Ένωση (IFPI) τα έσοδα της αγοράς το 2017 παρουσίασαν αύξηση 8,1%, φθάνοντας τα 17,3 δισ. δολάρια. Τι έχει αλλάξει σε σχέση με μερικά χρόνια πίσω; Η διάδοση των επί πληρωμή streaming υπηρεσιών μουσικής, όπως το Spotify ή το Apple Music, που αυξάνουν συνεχώς τον αριθμό των χρηστών τους και αυτή τη στιγμή η συμβολή τους στα έσοδα της βιομηχανίας ξεπερνάει το 1/3 του συνόλου. Όπως διαβάζουμε στο Reuters το 2017 έφθασε το 38%, παρουσιάζοντας αύξηση 9 ποσοστιαίων μονάδων.

Η μεγαλύτερη αύξηση στα έσοδα το 2017 με βάση τα στοιχεία της IFPI παρουσιάστηκε στη Λατινική Αμερική και την Κίνα, με την άνοδο να αγγίζει το 17,7% και το 35,3% αντίστοιχα, ενώ η κατάταξη σε ότι αφορά τις μεγαλύτερες αγορές δεν άλλαξε: ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία είναι οι χώρες που απαρτίζουν την πρώτη πεντάδα.

STREAMING,ΜΟΥΣΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home