Παγκόσμια παρακολούθηση σε HD

Deasy @ 19.04.2018
Παγκόσμια παρακολούθηση σε HD

Η Softbank, η Airbus και ο Bill Gates θα συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός νέου δορυφορικού δικτύου που θα παρακολουθεί και θα αναμεταδίδει σε πραγματικό χρόνο όσα μπορεί να συμβαίνουν στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

Αυτό ίσως είναι κάτι που θα σε κάνει να ξανασκεφτείς να βγεις από το σπίτι χωρίς να έχεις περιποιηθεί τον εαυτό σου, για φαντάσου να είσαι αχτένιστος σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση.

ΟΚ, σοβαρευόμαστε.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός δικτύου δορυφόρων, καθένας από τους οποίους θα είναι εξοπλισμένος με ουκ ολίγο hardware για να υποστηρίξει κάτι τόσο φιλόδοξο όσο η μετάδοση σε υψηλή ποιότητα όσων “βλέπουν” τα “μάτια” του.

Το δίκτυο δεν θα είναι η χαρά του κάθε ηδονοβλεψία (ελπίζουμε) αλλά θα χρησιμοποιείται για παράδειγμα για να εντοπίζονται οι παράνομοι αλιείς, να παρακολουθούνται οι μεγάλες καταιγίδες και να προσφέρεται καλύτερη οργάνωση σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο, υποθέτουμε πως με την υλοποίηση του δικτύου (αν και εφόσον ξεκινήσει ποτέ) θα ξεκινήσει η γνωστή συζήτηση σχετικά με το ποιος θα μας προστατέψει από τους φύλακες.

Οι δορυφόροι θα κατασκευάζονται από την ευρωπαϊκή Airbus στα εργοστάσιά της στην Τουλούζη και τη Φλόριντα, ενώ δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή και τους χρόνους εκτόξευσης και λειτουργίας.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home