Πολύ πίσω η χρήση καρτών σε περίπτερα και μίνι μάρκετ

Deasy @ 10.07.2017
Πολύ πίσω η χρήση καρτών σε περίπτερα και μίνι μάρκετ

Εξαιρετικά περιορισμένη είναι η χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για την πληρωμή μικροποσών, όπως αναδεικνύει η νέα έρευνα της Intale, η οποία δείχνει ότι στα περίπτερα και μίνι μάρκετ αυτές οι συναλλαγές αντιστοιχούν μόλις το 2,5% του συνόλου

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας της Intale, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, το ποσοστό των συναλλαγών που γίνονται με κάρτες σε περίπτερα και μίνι μάρκετ αυξήθηκε σε μόλις 2,5% το 2017 (από 1,02% που καταγράφηκε από την Intale τον Ιούνιο του 2016), ενώ αναλόγως μικρή παραμένει η συμμετοχή του πλαστικού χρήματος στον τζίρο των εν λόγω καταστημάτων (6,8% το 2017 από 3,18% το 2016).

Αναλυτικότερα την μεγαλύτερη – συγκριτικά - αύξηση την εμφανίζουν τα μίνι μάρκετ στα οποία οι συναλλαγές με κάρτα υπερτριπλασιάστηκαν από 0,87% το 2016, σε 2,86% το 2017, ενώ στα περίπτερα τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 1,03% και 2,30%.

Με βάση την ίδια έρευνα, η μέση συναλλαγή με κάρτα εξακολουθεί να είναι 14 ευρώ για τα περίπτερα και 19 ευρώ για τα μίνι μάρκετ. Στοιχεία που δείχνουν ότι οι πολίτες εξακολουθούν να προτιμούν τα μετρητά για τις μικρο - συναλλαγές τους, ακόμα και όταν έχουν την επιλογή της κάρτας. Σχολιάζοντας  τα παραπάνω ευρήματα της έρευνας, ο διευθύνων σύμβουλος της Intale, Φάνης Κουτουβέλης, σημείωσε ότι «οι κάρτες θα καθυστερήσουν να γίνουν ο βασικός τρόπος συναλλαγής στα μικρά μαγαζιά, όσο οι προμήθειες των Τραπεζών παραμένουν υψηλές, αποτρέποντας τους επαγγελματίες του χώρου να ενθαρρύνουν την χρήση της κάρτας ξέροντας πόσο χαμηλό περιθώριο κέρδους έχουν ούτως ή άλλως».

 Επισημαίνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε καταστήματα του δικτύου της Intale τα οποία διαθέτουν σύστημα POS. Συνεπώς, στο σύνολο της αγοράς της μικρής λιανικής, η πραγματική χρήση καρτών είναι συγκριτικά ακόμη μικρότερη.

INTALE,ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home