Στο στρατόπεδο του ad blocking η Google

Με το ένα πόδι όμως...

Deasy @ 20.04.2017
Στο στρατόπεδο του ad blocking η Google

Το 70% των εσόδων της Google προέρχεται από τις διαφημίσεις, οπότε η είδηση που μας έρχεται από την Wall Street Journal και αναφέρει πως η εταιρεία θα παρουσιάσει σύντομα μια επέκταση για το Chrome που θα μπλοκάρει την εμφάνιση διαφημίσεων προκαλεί ευνόητη έκπληξη.

Αλλά μια πιο προσεκτική ανάγνωση ξεδιαλύνει τις παρεξηγήσεις και προδιαθέτει για ένα νέο μέτωπο που θα ανοίξει η εταιρεία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επέκταση θα στοχεύει στην απόκρυψη διαφημίσεων που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα που όρισε τον περασμένο Μάρτιο η “Συμμαχία για Καλύτερες Διαφημίσεις”. Ενδεχομένως τα sites που εμφανίζουν διαφημίσεις οι οποίες προέρχονται από αμφισβητήσιμες πλατφόρμες και διαφημιζόμενους θα μπαίνουν συνολικά στη “μαύρη λίστα” και δεν θα εμφανίζεται σε αυτά καμία καταχώριση, αλλά καλό θα είναι να περιμένουμε τι θα βγάλει από το καπέλο της η Google.

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η εταιρεία θέλει να απαντήσει στην ανησυχία και την ενόχληση των χρηστών για τη μορφή και το περιεχόμενο πολλών online διαφημίσεων και να τους δώσει έναν τρόπο να τις αποφεύγουν χωρίς να επηρεάζονται οι διαφημίσεις του δικού της δικτύου. Καλή η ιδέα, σίγουρα κάποιος θα βρεθεί παραπονούμενος και θα προσφύγει στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια και σίγουρα θα ασχοληθούμε ξανά με το θέμα στην επόμενη ευκαιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ,GOOGLE APPS-SERVICES,ONLINE MARKETING,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home