Απολογισμός ανάπτυξης δικτύου από τον ΟΤΕ για το 2016

Deasy @ 12.01.2017
Απολογισμός ανάπτυξης δικτύου από τον ΟΤΕ για το 2016

Τον απολογισμό των επενδύσεων που πραγματοποίησε στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς σε σταθερή και κινητή το 2016 ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, στην κινητή τηλεφωνία, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G αυξήθηκε στο τέλος του 2016 σε 93%, ενώ η αντίστοιχη κάλυψη του δικτύου 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced (LTE-A), ξεπέρασε το 82%. Επιπλέον, αξιοποιώντας την απόκτηση νέου φάσματος, ο Όμιλος έκανε διαθέσιμες στους καταναλωτές, πρώτος στην Ελλάδα, ταχύτητες έως και 500 Mbps.

Στη σταθερή, ο Όμιλος ΟΤΕ, συνέχισε την αντικατάσταση του δικτύου χαλκού με οπτικές ίνες, παρέχοντας πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως και 50 Mbps σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές με την πληθυσμιακή κάλυψη να αυξάνεται σε 46%. Πλέον, πάνω από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες έως και 50 Mbps.

Επιπλέον, με τη νέα υπηρεσία Cosmote Home Speed Booster, που έγινε διαθέσιμη τη χρονιά που πέρασε και συνδυάζει την ταχύτητα της σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης, με την ταχύτητα των δικτύων 3G & 4G, μέσω της τεχνολογίας Hybrid Access, ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέρει γρηγορότερο σταθερό Internet με τελικές ταχύτητες έως και 100Mbps.

Εκτός όμως από τις εμπορικά διαθέσιμες υπηρεσίες του, ο Όμιλος ΟΤΕ συμμετέχει σε μια σειρά καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων και αξιολογεί τις νέες τεχνολογίες και τον εξοπλισμό των τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος στα εργαστήριά του. Με τη συμμετοχή του σε 4 ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, υποδομών και υπηρεσιών 5ης γενιάς, ο Όμιλος συμβάλλει έμπρακτα στην έρευνα και την ανάπτυξη του 5G. Αντίστοιχα, παρουσίασε την τεχνολογία Narrow-Band Internet of Things (NB-IoT), που μειώνει δραστικά την κατανάλωση ενέργειας και τον όγκο δεδομένων που διακινούνται μεταξύ συσκευών, όσο μακριά κι αν βρίσκονται και θα αποτελέσει ένα απαραίτητο εργαλείο στις έξυπνες πόλεις του κοντινού μέλλοντος.

Τέλος, ο ΟΤΕ εισήγαγε το νέο πρωτόκολλο διευθυνσιοδότησης Internet IPv6 για την καλύτερη υποστήριξη τεχνολογιών IoT, ενώ η Cosmote παρουσίασε πρώτη στην Ελλάδα τις τεχνολογίες Voice over WiFi & Voice over LTE, οι οποίες επιτρέπουν στους συνδρομητές να καλούν και να στέλνουν SMS μέσω WiFi, να πραγματοποιούν ταχύτερα τις κλήσεις τους και να απολαμβάνουν ακόμη ποιοτικότερη επικοινωνία.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home