Πάνω από 4 ώρες online την ημέρα

3 στους 5 Έλληνες έχουν smartphone

Πάνω από 4 ώρες online την ημέρα

Ως κύριο κομμάτι της καθημερινότητας όλων και κυρίως των νέων αναδεικνύεται η χρήση του Internet στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση Web ID για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2016. Μάλιστα, οι νέοι ηλικίας 18 έως 24 ετών δαπανούν περισσότερες από 4 ώρες την ημέρα (253 λεπτά) συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

Ταυτόχρονα, η έκθεση αναδεικνύει και τις σημαντικές μεταβολές ακόμα και σε επίπεδο τριμήνου που παρουσιάζει η ανάπτυξη του Internet στην Ελλάδα, συγκρίνοντάς την με την αντίστοιχη έκθεση για το προηγούμενο τρίμηνο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2015. Ενδεικτικά είναι ορισμένα παραδείγματα στον παρακάτω πίνακα:

 

Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2015

Ιανουάριος – Μάρτιος 2016

Χρήση Internet με οποιαδήποτε συχνότητα

73,4%

76,9%

Καθημερινή χρήση Internet

65,3%

67,3%

Μέση διάρκεια χρήσης Internet κάθε μέρα

140 λεπτά

195 λεπτά

Μέση διάρκεια χρήσης Internet κάθε μέρα (ηλικίες 18-24)

184 λεπτά

253 λεπτά

 

Οι νέοι είναι η κινητήριος δύναμη της αγοράς

Μολονότι η χρήση του Internet στην Ελλάδα δείχνει να έχει μια ευρεία αποδοχή σε όλες τις ηλικίες, ως κινητήρια δύναμη αναδεικνύεται το νεανικό κοινό, όπου η διείσδυση έχει φθάσει σε εντυπωσιακά επίπεδα. Συγκεκριμένα, ως fans του Internet αναδεικνύονται οι ηλικίες 13-44 ετών, όπου τα ποσοστά χρήσης κυμαίνονται από περίπου 88,5% έως σχεδόν 99%.  Ακόμα και στις πολύ μικρές ηλικίες 7 έως 12 ετών η διείσδυση του Internet είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, που φθάνει στο 82,7% (ηλικίες 7-9 76,2%, ηλικίες 10-12 89,1%).

Σε επίπεδο οικογένειας πρόσβαση στο Internet έχουν 4 στα 6 ελληνικά νοικοκυριά και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι παρατηρείται μια μεγάλη διασπορά στις συσκευές ως μέσο σύνδεσης. Από κινητό τηλέφωνο και υπολογιστή μέχρι τηλεοράσεις και παιχνιδοκονσόλες.

 

Το 62% των Ελλήνων έχουν smartphone

Σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζει η διείσδυση και των smartphones στη χώρα μας, αφού 3 στους 5 Έλληνες διαθέτουν τέτοια συσκευή. Ταυτόχρονα, το smartphone αναδεικνύεται και ως κύριο μέσο πρόσβασης στο Internet με το 44,8% να συνδέονται καθημερινά στο Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου. Επίσης, 2 στους 4 Έλληνες κατεβάζουν διάφορες εφαρμογές στο κινητό τους, με τις κορυφαίες προτιμήσεις να αποτελούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα παιχνίδια, η μουσική και το video, η διασκέδαση, η ενημέρωση, η εργασία. Η διείσδυση του κινητού τηλεφώνου αφορά και τις πολύ μικρές ηλικίες, αφού 1 στα 5 παίδια 7-12 ετών έχουν μια τέτοια συσκευή.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,FOCUS BARI,WEB ID,ΕΡΕΥΝΕΣ,ΕΛΛΑΔΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home