Η Amazon επεκτείνει το οικοσύστημα των φωνητικών βοηθών

Deasy @ 04.03.2016
Η Amazon επεκτείνει το οικοσύστημα των φωνητικών βοηθών

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2014, η φωνητική βοηθός της Amazon, Amazon Echo, κέρδισε το αμερικάνικο καταναλωτικό κοινό. Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά, η αμερικάνικη εταιρεία επεκτείνει το οικοσύστημά της, παρουσιάζοντας δύο νέες συσκευές, το Echo Dot και το Amazon Tap.

Τα νέα προϊόντα δεν έχουν ως στόχο να αντικαταστήσουν το Amazon Echo αλλά να οδηγήσουν τον καταναλωτή να χρησιμοποιεί τις συσκευές σε περισσότερα δωμάτια του σπιτιού του. Το Amazon Echo παραμένει η συσκευή που θα τοποθετείται σε κάποιο κεντρικό σημείο του σπιτιού, με τις άλλες δύο να μπορούν να τοποθετηθούν σε άλλους χώρους, όπως το υπνοδωμάτιο, το γραφείο κ.α.

Το Echo Dot είναι ουσιαστικά ένα μικρό Amazon Echo, με πάνω-κάτω τις ίδιες δυνατότητες αλλά με μικρότερο ηχείο. Ωστόσο,για να καλυφθεί η συγκεκριμένη αδυναμία του μπορεί να συνδεθεί με εξωτερικά ηχεία, είτε ενσύρματα είτε μέσω Bluetooth. Ο συμπληρωματικός χαρακτήρας της συσκευής τονίζεται και από τον τρόπο με τον οποίο η Amazon θα την διαθέσει στην αγορά, αφού επιλέγει τα μέλη της υπηρεσίας Prime και αποκλειστικά μέσω της υπηρεσίας Alexa Voice Shopping, της φωνητικής δηλαδή υπηρεσίας αγορών που προσφέρεται μόνο μέσω του Amazon Echo και του Fire TV.

To Amazon Tap με ή χωρίς τη βάση φόρτισης.

Το Amazon Tap είναι ένα φορητό Echo, που τροφοδοτείται αποκλειστικά από μπαταρίες. Ωστόσο, διαφορετικά από το πρώτο μέλος της οικογένειας, το Amazon Tap δεν είναι μονίμως ενεργό (έτσι ώστε να μην καταναλώνεται μπαταρία) αλλά για την ενεργοποίησή του είναι απαραίτητο πρώτα ένα tap, tap στην επιφάνειά του. Τότε και μόνο ενεργοποιείται, οπότε και ο χρήστης μπορεί να δώσει τη φωνητική εντολή που θέλει.

Το κόστος για Amazon Echo Dot φθάνει τα 89,99 δολάρια, ενώ για το Amazon Tap τα 129,99.

Amazon Echo,Amazon Echo Dot,Amazon Tap,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home