Κυριαρχία της Amazon στις συσκευές φωνητικού ελέγχου

Deasy @ 08.05.2017
Κυριαρχία της Amazon στις συσκευές φωνητικού ελέγχου

Την κυριαρχία των συσκευών της σειράς Amazon Echo, τουλάχιστον στην αμερικάνικη αγορά, αναδεικνύει μια νέα έρευνα από το emarketer, η οποία εκτιμά ότι στο τέλος του 2017 το μερίδιο αγοράς της Amazon στη συγκεκριμένη αγορά θα αγγίξει το 70,6%.

Ειδικότερα, οι αναλυτές προσδοκούν ότι οι πωλήσεις στο σύνολο της αγοράς των ΗΠΑ θα φθάσουν τα 35,6 εκατομμύρια συσκευές, παρουσιάζοντας αύξηση σχεδόν 129%. Πολύ πίσω από την Amazon και στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Google, με τη σειρά Google Home, το μερίδιο αγοράς της οποίας εκτιμάται στα επίπεδα του 23,8%, αφήνοντας ένα μερίδιο μόλις 5,6% για τους υπόλοιπους παίκτες, που περιλαμβάνουν ονόματα όπως η Lenovo, η LG, η Harman Kardon κ.α. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση στα επόμενα χρόνια αναμένεται μια μικρή πτώση στο μερίδιο αγοράς της Amazon, που θα οφείλεται στην αντίστοιχη άνοδο της Google. Ωστόσο η πρώτη θα παραμείνει κυρίαρχος παίκτης της αγοράς.

Πάντως, η ίδια έκθεση αφιερώνει ένα κομμάτι της και στο σύνολο της αγοράς των φωνητικών βοηθών, που περιλαμβάνει όχι μόνο τις μεμονωμένες συσκευές αλλά και υπηρεσίες, όπως οι Amazon Alexa, Apple Siri, Google Now και Microsoft Cortana. Τα ευρήματά της δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές έρχονται πιο κοντά με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, με περισσότερους από 60 εκατομμύρια Αμερικάνους καταναλωτές να χρησιμοποιούν έστω και μία φορά το μήνα κάποια από τις παραπάνω υπηρεσίες. Τo μεγαλύτερο δείκτη οικειότητας εμφανίζει το κοινό ηλικίας 25-34, το οποίο και αποτελεί το 26,3% των χρηστών αυτών των υπηρεσιών.

Amazon Echo,GOOGLE HOME,SIRI,AMAZON ALEXA,GOOGLE NOW,MICROSOFT CORTANA,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home