Διαθέσιμη η υπηρεσία Apple Music από τα ηχεία Amazon Echo

Διαθέσιμη η υπηρεσία Apple Music από τα ηχεία Amazon Echo

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ως μια ανακοίνωση μικρής σημασίας. Η Amazon έκανε γνωστό ότι από τις 17 Δεκεμβρίου οι χρήστες της υπηρεσίας Apple Music και κάτοχοι κάποιου εκ των ηχείων Amazon Echo θα μπορούν να απολαμβάνουν τη μουσική της υπηρεσίας μέσα από τα ηχεία. Θα μπορούν δηλαδή να δίνουν εντολή στο ηχείο «Παίξε μου Ριάνα από το Apple Music» και το ηχείο να αναπαράγει τη μουσική. Αντίστοιχα και τις διάφορες μουσικές εκπομπές που είναι διαθέσιμες στη μουσική υπηρεσία της Apple. Έτσι το Apple Music γίνεται ακόμα μια μουσική υπηρεσία, όπως το Spotify ή το Pandora που είναι διαθέσιμες από τα ηχεία της Amazon.

Αυτή είναι η πρώτη όψη του νομίσματος. Η μικρή όμως. Η δεύτερη όψη είναι ότι εξετάζοντας τις μεγάλες 3 εταιρείες (Google, Amazon, Apple) βλέπουμε ότι καμία από τις τρεις δεν έδινε πρόσβαση στις υπηρεσίες της άλλης μέσα από αυτήν την κατηγορία προϊόντων της. Από το Amazon Echo δεν υπάρχει πρόσβαση στο Google Play, ενώ από το Google Home δεν δίνεται πρόσβαση στο Amazon Music. Ταυτόχρονα, σε κανένα από τα δύο, Amazon Echo και Google Home δεν δινόταν μέχρι τώρα πρόσβαση στην υπηρεσία Apple Music. Η συμφωνία λοιπόν που ανακοίνωσε η Amazon είναι η πρώτη που σπάει τα κλειστά οικοσυστήματα.

Μια ενδιαφέρουσα παράμετρος σε όλο αυτό το περιβάλλον είναι ότι όλες οι έρευνες που έχουν γίνει για τις πιο αγαπητές υπηρεσίες από τα έξυπνα ηχεία, δείχνουν ότι η ακρόαση μουσικής υπερτερεί έναντι οποιασδήποτε άλλης. Τα ποσοστά ποικίλλουν ανάλογα με την έρευνα, από 64% έως 74%, στην πιο πρόσφατη που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο.

Amazon Echo,APPLE MUSIC,ΜΟΥΣΙΚΗ,APPLE,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home