Δική της σειρά ρούχων ετοιμάζει η Amazon

Deasy @ 17.02.2016
Δική της σειρά ρούχων ετοιμάζει η Amazon

Την πρόθεση της Amazon να μπει για τα καλά και στη βιομηχανία της ένδυσης μαρτυρά  ένα παζλ κινήσεων της εταιρείας το τελευταίο διάστημα. Η πιο χαρακτηριστική βέβαια είναι η αγγελία εργασίας που ανέβασε η ίδια η Amazon στο site της, η οποία στον πρόλογό της αναφέρει: «αν σκέφτεσαι ρούχα, ρολόγια, κοσμήματα σου έρχεται στο μυαλό η Amazon; Όχι ακόμα; Αυτό πρόκειται να αλλάξει» και καταλήγει ότι «στόχος της εταιρείας είναι να γίνει νούμερο ένα online προορισμός στο χώρο της μόδας».

Η αγγελία αυτή ενδεχομένως να μπορούσε να σημαίνει ότι η Amazon θα μπει πιο δυναμικά στη μόδα, διαθέτοντας μέσω του online καταστήματός της, τα προϊόντα των γνωστών εταιρειών από το χώρο της μόδας. Εδώ όμως έρχεται το αμερικάνικο site WWD να προσθέσει ότι η εταιρεία χτίζει σταδιακά την ομάδα Amazon Fashion Private Label, που θα αναλάβει το συγκεκριμένο τομέα, δηλαδή τη σειρά ρούχων με το όνομα της Amazon.

Οι φήμες για την είσοδο της Amazon στο συγκεκριμένο κλάδο έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, όταν και το buzzfeed είχε δημοσιεύσει ένα σχετικό άρθρο με μια ενδεχόμενη τέτοια κίνηση της εταιρείας.

Η λογική λέει ότι η σειρά ρούχων που ετοιμάζει η Amazon δεν θα κινείται στα ανώτερα στρώματα από πλευράς τιμής αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα, έτσι ώστε να «εκμεταλλευτεί» την τεράστια πελατιακή βάση που ήδη διαθέτει. Άλλωστε, το προηγούμενο καλοκαίρι η υπεύθυνη marketing του τομέα ένδυσης της Amazon, Jennie Perry, είχε δηλώσει στο Business Insider ότι η στρατηγική της εταιρείας στο συγκεκριμένο τομέα δεν εστιάζει στα ακριβά είδη ένδυσης. Τότε η κ. Perry αναφερόταν στα ρούχα άλλων εταιρειών που η Amazon διαθέτει έτσι κι αλλιώς από το κατάστημά της. Έχοντας ως δεδομένο αυτό είναι δύσκολο να δούμε την εταιρεία να τολμά μια αντίθετη κίνηση με τη δική της σειρά ρούχων.

E-COMMERCE,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,ΜΟΔΑ,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home