Φωνητικές κλήσεις από το WhatsApp

Εντός του β' τριμήνου του 2014 η επέκταση και στις υπηρεσίες φωνής από τη δημοφιλής υπηρεσία messsaging

Φωνητικές κλήσεις από το WhatsApp

Ενώπιον των στελεχών των εταιρειών, τα έσοδα των οποίων έχει μειώσει, επέλεξε ο Γιαν Κλουμ, ένας από τους ιδρυτές του WhatsApp για να ανακοινώσει την επέκταση και στις φωνητικές κλήσεις. “Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία μέσα στο β' τρίμηνο του 2014” σημείωσε ο κ. Κλυμ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει ότι σήμερα (24/2/2014) συμπληρώνονται 4 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας, ενώ ο αριθμός των συνδρομητών έχει φθάσει πλέον τα 465 εκατ. με τον ημερήσιο ρυθμό αύξησης να είναι τα 1,3 εκατ. Χρήστες. “Επιδιώκουμε να έχουμε ως χρήστες όλους τους κατόχους smartphones” ήταν η ατάκα του κ. Κουμ.

Όσον αφορά στις φωνητικές κλήσεις, αρχικά η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες συσκευών με iOS και Android και στη συνέχεια θα έρθει η σειρά των Windows Phone και του Blackberry. “Η υπηρεσία θα είναι απλή και θα χρησιμοποιεί το λιγότερο δυνατό bandwidth” τόνισε ο ένας εκ των δύο ιδρυτών του WhatsApp, ο οποίος σημείωνε διαρκώς ότι στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας σε όλους.

Πάντως, το WhatsApp δεν δείχνει να θέλει να πάει κόντρα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αλλά να συνεργαστεί με αυτούς. Έτσι, εντός των επόμενων μηνών, όπως γνωστοποίησε ο κ. Κoυμ, πρόκειται να ξεκινήσει η υλοποίηση μίας συνεργασίας με τη γερμανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας E-Plus, χωρίς, όμως, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη μορφή της υπηρεσίας που θα παρέχεται στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας.

WHATSAPP,MWC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home