Η Google αγοράζει το WhatsApp;

Κάτι περισσότερο από μία φήμη…

Η Google αγοράζει το WhatsApp;

Η αλήθεια είναι ότι για το μέγεθος της συμφωνίας, εφόσον επαληθευθεί βέβαια η φήμη, δεν έχει κάνει το θόρυβο που θα περιμέναμε. Ο λόγος για την ενδεχόμενη συμφωνία εξαγοράς της εφαρμογής μηνυμάτων WhatsApp από τη Google, έναντι του ποσού του ενός δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρώτες συζητήσεις, μεταξύ των δύο πλευρών,  είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, με το Facebook να εμπλέκεται στη διαδρομή και εν συνεχεία να υπάρχει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων τον τελευταίο μήνα.

Το ενδεχόμενο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας θα προσφέρει τη δυνατότητα στη Google να μπει δυναμικά σε μια αγορά που αποκτά όλο και μεγαλύτερη αξία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα έσοδα του WhatsApp υπολογίζονται σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στα 100 εκατομμύρια υπολογίζονται και οι καθημερινοί χρήστες της εφαρμογής. Επιπλέον, η διείσδυση αυτών των υπηρεσιών (WhatsApp, Viber κ.α. στο Δυτικό κόσμο, Kakao Talk, WeChat στην Ασία) αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, με τις προβλέψεις να λένε ότι μέχρι το 2016 θα έχουν «κλέψει» από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έσοδα της τάξης των 56 δισ. δολαρίων που θα προέρχονταν από τα SMS. Χαρακτηριστικό είναι ότι το WhatsApp ανακοίνωσε ότι μόνο για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η εφαρμογή εξυπηρέτησε περισσότερα από 18 δισ. μηνύματα. Ταυτόχρονα, όπως είχε αναφέρει ο Γρηγόρης πριν από μία εβδομάδα, στις χώρες τις Ασίας, όπου τέτοιες εφαρμογές, έχουν ξεκινήσει να χτίζουν τα δικά τους οικοσυστήματα, αποτελούν ένα είδος απειλής για το Facebook, αφού από μία απλή εφαρμογή μεταλλάσσονται σε πλατφόρμα εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών. Μια εξέλιξη που θα συμβεί εφόσον προχωρήσει η εξαγορά του WhatsApp, κάτω από την οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν προϊόντα όπως το Google Voice, Google Hangouts και το Google Talk. Αποτελώντας κατ΄επέκταση ένα ακόμα όπλο στον πόλεμο μεταξύ Google και Facebook, για τον οποίο γράφει σήμερα ο Δημήτρης.

WHATSAPP,CHAT,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home