Alcatel One Touch Idol 3 review

Το δικό σου είδωλο

(Είδωλο-ερμηνεία του όρου από τη Wikipedia: Η λέξη είδωλο προκύπτει από τη λέξη "είδος", δηλαδή αυτό που φαίνεται, και σημαίνει κάτι που μπορεί να γίνει αισθητό με τις αισθήσεις μας. Στην καθημερινή ζωή, "είδωλο" ονομάζεται η αντανάκλαση ενός αντικειμένου. Όσον αφορά τη θρησκευτική της έννοια, η λέξη αναφέρεται σε ένα αντικείμενο λατρείας, που απεικονίζει κάποια θεότητα.)

Πιθανολογώ ότι οι άνθρωποι της Alcatel στην επιλογή του ονόματος της συσκευής τους σκέφθηκαν την τρίτη ερμηνεία του όρου και βεβαίως τη χρήση του στις μέρες μας που σχετίζεται με τη λατρεία που τυγχάνουν δημοφιλείς προσωπικότητες.

Για την Alcatel οι αναφορές μας στο deasy είναι σπάνιες, καθώς και η ίδια η εταιρεία στο χώρο των κινητών τηλεφώνων συνηθίζει να κινείται αθόρυβα, διατηρώντας σεβαστά μερίδια αγοράς. Αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο εξαιτίας της συνεργασίας της με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την κατασκευή custom συσκευών για κάθε μία ξεχωριστά αλλά και βεβαίως για το γεγονός ότι ο κύριος όγκος των προτάσεών της κινείται στα πολύ χαμηλά στρώματα της αγοράς. Όμως με το One Touch Idol 3 η Alcatel σπάει τον κανόνα, παρουσιάζει μια ξεχωριστή συσκευή και ανεβαίνει ψηλότερα και στο τιμολογιακό κομμάτι.

Πρώτες εντυπώσεις

Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να πούμε ότι το Alcatel One Touch Idol 3 θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, ως προς την οθόνη του: στις 5,5 και στις 4,7 ίντσες, στην οποία είχαμε και εμείς την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε. Μάλιστα, η συσκευή μας είχε τη δυνατότητα υποδοχής δύο καρτών SIM, μία ακόμα έκδοση που προσφέρει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο σε σχέση με το από μοντέλο που δέχεται μια κάρτα.

Η πρώτη αίσθηση που σου αφήνει το Alcatel One Touch Idol 3 είναι εξαιρετική. Ένα πολύ όμορφο, συμπαγές smartphone που δημιουργεί θετικές εντυπώσεις στο κράτημά του στο χέρι. Είναι πολύ λεπτό, έχει καλά υλικά κατασκευής και αποπνέει ένα επίπεδο ποιότητας που θυμίζει προϊόντα άλλων εταιρειών και άλλων τιμολογιακών κατηγοριών. Αν έχεις εικόνα από τα προηγούμενα μοντέλα της ίδιας οικογένειας, η αίσθηση είναι ακόμα καλύτερη, αν δεν έχεις και έχεις μείνει στις πολύ φθηνές προτάσεις της Alcatel σίγουρα θα εκπλαγείς θετικά.

Η οθόνη στις 4,7 ίντσες είναι λίγο μικρότερη από το μέγεθος που συνηθίζω να χρησιμοποιώ, ωστόσο δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα στην πλοήγηση και στη χρήση της συσκευής. Ενδεχομένως επειδή η συσκευή απευθύνεται στο νεανικό κοινό το μέγεθος είναι ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, όμως αν κάποιος θέλει να ανέβει ένα κλικ παραπάνω μπορεί να προτιμήσει την έκδοση των 5,5 ιντσών. Η ανάλυση στη συσκευή που είχαμε στα χέρια μας φθάνει τα 720 x 1280 pixels, είναι τεχνολογίας IPS, ενώ καθόλου τυχαία η οθόνη έχει τοποθετηθεί συμμετρικά στην εμπρόσθια επιφάνεια του Idol 3, αφήνοντας τα ίδια περιθώρια σε όλες τις πλευρές της. Εδώ συναντάς ένα στοιχείο μοναδικό του smartphone της Alcatel. Όπως και να το κρατήσεις, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, καθώς το μενού περιστρέφεται κατά 180 μοίρες. Μάλιστα, ακόμα και κλήσεις μπορείς να απαντήσεις, αφού υπάρχει μικρόφωνο και ηχείο τόσο στην πάνω όσο και στην κάτω πλευρά.

Πλούσιος εξοπλισμός

Ανέφερα προηγουμένως (επίσης καθόλου τυχαία) ότι το Idol 3 απευθύνεται κατά κύριο λόγο στο νεανικό κοινό, στοιχείο που γίνεται αντιληπτό και από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές που θα βρει κάποιος στη συσκευή. WhatsApp, Flipboard, Shazam Deezer είναι μόνο μερικές από αυτές που είναι ευρύτερα γνωστές σε μικρότερα ηλικιακά γκρουπς. Αξίζει βεβαίως να σημειώσουμε ότι η προσθήκη αυτών των επιπλέον εφαρμογών δεν έχει γίνει σε βάρος της λειτουργικότητας, με το μενού του Idol 3 να αφήνει μια σχεδόν καθαρή εμπειρία Android. Από την άλλη πλευρά, οι επιπλέον προεγκατεστημένες εφαρμογές θυσιάζουν τμήμα του αποθηκευτικού χώρου, όμως ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει οποιαδήποτε στιγμή τα όποια apps δεν χρησιμοποιεί.

Αν υπάρχει ένα σημείο στο οποίο ποντάρει το συγκεκριμένο smartphone αυτό είναι η ψυχαγωγία του χρήστη. Σε επίπεδο μουσικής, το Idol 3 διαθέτει και FM ραδιόφωνο αλλά και μια ακόμα εφαρμογή (εκτός των Shazam, Deezer που αναφέραμε προηγουμένως) το Mix, που επιτρέπει τη μίξη τραγουδιών που έχει αποθηκευμένα ο χρήστης. Πάνω από όλα τα παραπάνω το One Touch Idol 3 έρχεται στο πακέτο αγοράς με ένα σετ ακουστικών της γνωστής εταιρείας JBL, που ανεβάζει το επίπεδο του ήχου σε κορυφαία επίπεδα.

Στον υψηλό δείκτη ψυχαγωγίας συντελούν και οι δύο κάμερες. Η κύρια προσφέρει ανάλυση 13 megapixels, με το αποτέλεσμα να είναι από πολύ καλό όταν οι συνθήκες φωτισμού είναι εξίσου καλές έως αξιοπρεπές όταν ο φωτισμός είναι χαμηλότερος.

Ως προς τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το Idol 3 έρχεται με τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 410, μνήμη RAM 1GB και αποθηκευτικό χώρο 16GB (χωρίς τη δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD). Επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι η υποστήριξη 4G δικτύων.

Value for money

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω και την τιμή του το Idol 3 είναι μια πολύ καλή value for money πρόταση. Το Alcatel One Touch Idol 3 κοστίζει 249 ευρώ προσφέροντας χαρακτηριστικά που διαθέτουν αρκετά ακριβότερες προτάσεις του ανταγωνισμού. Αν λοιπόν ψάχνεις ένα smartphone της μεσαίας κατηγορίας και ανήκεις στο ηλικιακό γκρουπ 18-30, τότε αξίζει να ρίξεις μια ματιά και στο smartphone της Alcatel. Δεν θα το μετανιώσεις.

ALCATEL ONE TOUCH IDOL 3,SMARTPHONES,ALCATEL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home