Acer Aspire 5625

Techinsider @ 08.12.2010

Η αλήθεια είναι ότι τα laptop της Acer τα προσέχεις από την αρχή γιατί είναι όμορφα και κομψά. Αρκεί αυτό όμως; Όπως και στις γυναίκες, αν καταφέρεις να συνδυάσεις την ομορφιά με την ουσία έχεις πιάσει το λαχείο. Έτσι τυχερό σε κάνει να αισθάνεσαι το Acer Aspire 5625.

Το μοντέλο που πασπατεύαμε είχε οθόνη 15.6 ιντσών και είναι το μεγαλύτερο της οικογένειας αφού η συγκεκριμένη σειρά έχει δύο μικρότερες αδερφούλες στις 14 και τις 13.3 ίντσες αντίστοιχα. Οι 15.6 ίντσες είναι ιδανικές τόσο για το σπίτι όσο και για τη δουλειά ή το δρόμο καθώς το μέγεθος είναι αρκετά συμμαζεμένο. Αρκεί να δεις το κουτί ενός laptop 15.6 ιντσών και να το συγκρίνεις για παράδειγμα με το κουτί ενός laptop 17 ιντσών, και τότε θα καταλάβεις...

Ο επεξεργαστής του είναι ένας τριπύρηνος AMD Phenom II P820 στα 1.8MHz που συνδυάζεται αρμονικά με τη μνήμη RAM των 4GB και διευκολύνει το multitasking, την επεξεργασία φωτογραφίας και τα παιχνίδια αν και χωρίς L3 cache. Τα γραφικά βασίζονται στην  ATI Mobility Radeon HD γεγονός που σημαίνει ότι είσαι έτοιμος για την εποχή της υψηλής ευκρίνειας που σιγά σιγά μας κυριεύει (φαντάζομαι θα έχεις προσέξει ότι το YouTube κάνει επανάσταση στον κόσμο του HD με όλο και μεγαλύτερη ευκρίνεια στα βίντεο που προβάλλει).

Το καλό με το Acer 5625 είναι ότι συνδυάζει τη δύναμη στον επεξεργαστή με την αυτονομία κι αυτό χάρη στον οπίσθιο φωτισμό LED της LCD οθόνης που εξοικονομεί έως και 33% ενέργεια σε σχέση με τις παραδοσιακές οθόνες που χρησιμοποιούν άλλα laptop. Επίσης η τεχνολογία PowerSmart που ενεργοποιείται όταν δεν είστε συνδεδεμένοι σε πρίζα διασφαλίζει καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας με αποτέλεσμα να είστε ακόμα online όταν οι άλλοι θα ψάχνουν για φορτιστές. Φυσικά η συγκεκριμένη τεχνολογία απενεργοποιείται όταν θέλετε να εκμεταλλευτείτε στο μάξιμουμ τις δυνατότητες του υπολογιστή.

 

Άνοιξέ το στα δύο!

Ανοίγοντας το laptop αντικρίζουμε την οθόνη που είναι αρκετά φωτεινή και υπερασπίζεται άξια την επωνυμία CineCrystal της Acer. Πάνω από την οθόνη υπάρχει η συνηθισμένη webcam και το λογότυπο της εταιρείας ενώ το ενδιαφέρον σχεδιαστικά αλλά και λειτουργικά συγκεντρώνει το κάτω τμήμα.

Το πληκτρολόγιο διαθέτει τετραγωνισμένα πλήκτρα με στρογγυλεμένες γωνίες που παραπέμπουν σε Mac ενώ ένα πλήρες αριθμητικό πληκτρολόγιο σας βοηθάει στα μαθηματικά ή τα λογιστικά. Το πλήκτρο “enter” είναι αρκετά μικρό όπως άλλωστε και τα βελάκια κατεύθυνσης που θα τα θέλαμε μεγαλύτερα. Το πλήκτρο ON είναι στρογγυλό (και πλαστικό :( και βρίσκεται στο πάνω αριστερά τμήμα του πληκτρολογίου ενώ σε παράλληλη διάταξη με το πληκτρολόγιο βρίσκονται τα ηχεία του 5625.

 

Τι ακούμε;

Αν και ποτέ δεν ενθουσιαστήκαμε με τα ηχεία ενός laptop (ούτε με τα Harman Kardon της Toshiba), ωστόσο ο ήχος του 5625 είναι ανεκτός χάρη στο βελτιωμένο Dolby Home Theater 3ης γενιάς που προσφέρει virtual surround ήχο. Αν πάλι δεν αρκείστε στα ηχεία του laptop, μπορείτε να το συνδέσετε εύκολα μέσω HDMI με την τηλεόραση και να δείτε εκεί μια ταινία. Πέρα από τη θύρα HDMI στις άκρες θα βρείτε αρκετές θύρες USB, ένα DVD RW που δεν είναι Blu-ray καθώς και card reader στο μπροστινό μέρος.

 

Άμεση πρόσβαση στο backup

Το backup είναι μια διαδικασία που μέχρι σήμερα έχει συνδεθεί στο μυαλό μας με κάτι χρονοβόρο, βαρετό και “άχρηστο”, μέχρι φυσικά να γίνει η στραβή και να χάσουμε τα πάντα. Για να μην επανέλθουμε στο σημείο 0, η Acer έχει ενσωματώσει ένα πρόγραμμα εύκολου backup των αρχείων που ενεργοποιείται με ένα πλήκτρο συντόμευσης πάνω στο laptop. Γι’αυτό την επόμενη φορά που θα κάνετε break, πατήστε το κουμπί για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

 

Acer Arcade Deluxe

Το Acer Arcade Deluxe είναι ο εύκολος τρόπος να αποκτήσεις πρόσβαση στις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα τραγούδια που έχεις αποθηκευμένα στον υπολογιστή χωρίς περιττές καθυστερήσεις. Θυμίζει πολύ το Windows Media Player αλλά είναι πιο χαριτωμένο και εύχρηστο σε σημείο που να το βρίσκουμε και ως ανεξάρτητο πρόγραμμα στο ίντερνετ από χρήστες που δεν έχουν Acer αλλά δεν μπορούν να κάνουν χωρίς τις καινοτομίες της....

 

Σκίρτησε η καρδιά του TECHinsider

- Design

- Πληκτρολόγιο

- Συνδυασμός χαρακτηριστικών - τιμής

- Acer Arcade Deluxe

 

Ράγισε η καρδιά του TECHinsider

- Έλλειψη Blu-ray

- Μπαταρία (no surprises)

 

Αν το Acer Aspire 5625 ήταν γυναίκα: Κομψή και στυλάτη δείχνει από μακριά ότι έχει γοητεία και όταν την πλησιάσεις θα καταλάβεις ότι οι αρετές της κρύβονται στην ισχυρή προσωπικότητά της. Έτοιμη για διασκέδαση, δεν θα σε σοκάρει με extreme καταστάσεις αλλά θα είναι εκείνη που θα θέλεις να έχεις κάθε μέρα δίπλα σου.





ACER,NOTEBOOKS,ACER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home