Εντυπωσιακό τρίμηνο από το Netflix

Deasy @ 22.10.2013
Εντυπωσιακό τρίμηνο από το Netflix

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2013 που ανακοίνωσε το Netflix χθες ήταν τέτοια που ενθουσίασαν τόσο πολύ τη Wall Street, ώστε η μετοχή της εταιρείας άρχισε να «πετάει» αγγίζοντας σε άνοδο ποσοστά έως και 10%. Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings, στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τους αναλυτές, φάνηκε αρκετά προσγειωμένος, καθώς θεωρούσε ότι τέτοιου τύπου τοποθετήσεις στη μετοχή της εταιρείας δεν κάνουν καλό, καθώς είναι πρόσκαιρες, χωρίς μακροχρόνιο πλάνο επένδυσης.

Ας δούμε λοιπόν ποια ήταν αυτά τα νούμερα που προκάλεσαν την «έκρηξη στο Χρηματιστήριο». Το Netflix ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τζίρο 1,1 δισ. (αύξηση 22%), κέρδη ανά μετοχή 52 cents, 1,29 εκατομμύρια νέους πελάτες στις ΗΠΑ (αύξηση 11%) και 1,44 εκατομμύρια στις υπόλοιπες αγορές, μεγέθη στα οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών πριν τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ταυτόχρονα, με το ρυθμό που δείχνει να προσθέτει νέους πελάτες και βέβαια με τις τηλεοπτικές παραγωγές που εδώ και καιρό δημιουργεί η ίδια η εταιρεία, το Netflix φαίνεται να αποτελεί πλέον πραγματική απειλή για τους καλωδιακούς παρόχους τηλεόρασης, ειδικά στις ΗΠΑ.

NETFLIX,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home