Γκολ και tweet

Deasy @ 02.07.2012
Γκολ και tweet

Το Euro 2012 πέρασε στην ιστορία, η Εθνική Ισπανίας φτιάχνει (κι άλλο) χώρο στην τροπαιοθήκη της, τα φώτα σβήνουν και η ώρα του απολογισμού σε διάφορους τομείς έφτασε, σιγά μη γλίτωνε το twitter.

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τους αγώνες στην τηλεόραση έχοντας ταυτόχρονα στο χέρι τους όχι βέβαια το τηλεκοντρόλ αλλά κάποιο smartphone ή tablet για να σχολιάζουν στο twitter τα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι του twitter μπήκαν στον κόπο και έκαναν μια ανάλυση των μηνυμάτων και τη δημοσιεύουν με τη μορφή (ωραίων) γραφημάτων στο Internet. Ενα πρόχειρο συμπέρασμα για το οποίο δεν χρειάζεται να είσαι κορυφαίος αναλυτής; Ο αριθμός των tweets για κάθε ομάδα εκτοξεύονταν όταν ένας παίκτης της σημείωνε γκολ, αλλά μη νομίζεις πως αυτό έχει κάποια σχέση με τη φήμη του εκάστοτε αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ή τον πληθυσμό.

Πάρε για παράδειγμα το ματς της Εθνικής μας με την ομάδα της Γερμανίας . Η ισοφάριση στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης από τον Γ. Σαμαρά προκάλεσε μια έκρηξη στον αριθμό των tweets  για την εθνική μας που ξεπέρασε κατά πολύ τις αντίστοιχες εκρήξεις που σημειώθηκαν στα 4 γκολ των Γερμανών. Είναι σαφές ποιοι... ζούσαν περισσότερο το παιχνίδι.

Γενικά ο νικητής έκανε περισσότερο θόρυβο από τον χαμένο, αλλά αυτός ο κανόνας είχε εξαιρέσεις. Στο ματς με την Τσεχία  η ελληνική πλευρά κέρδισε κατά κράτος (στο twitter, όχι στο γήπεδο) τους αντιπάλους της, πράγμα που μάλλον μας δείχνει πως το twitter στην Τσεχία δεν τα πολυπηγαίνει καλά.

Δες όλες τις αναλύσεις για όλες τις ομάδες στην ειδική σελίδα που δημιούργησε για τον σκοπό αυτό το twitter.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,TWITTER,CYBERCULTURE,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home