Οι social υπουργοί της νέας κυβέρνησης

και το... γκάλοπ μέσω Facebook του Γ. Βερνίκου

Deasy @ 21.06.2012
Οι social υπουργοί της νέας κυβέρνησης

Πρωθυπουργό είχαμε από χθες, νέα κυβέρνηση έχουμε από σήμερα και ως deasy που είμαστε είπαμε να δούμε ποιοι από τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς έχουν μια κάποια παρουσία στα social media.

Πήγαμε από το Facebook αλλά μπλέξαμε με σελίδες φίλων και οπαδών και είπαμε να μην το μπερδέψουμε τόσο, αρκούντως μπερδεμένη είναι η πολιτική και -ακόμα περισσότερο- η οικονομική κατάσταση, ας μη βάλουμε έναν ακόμα μπελά στο κεφάλι μας (και το δικό σας).

Ετσι, αναζητήσαμε τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου στο twitter με τη λογική πως όποιος έχει παρουσία εκεί θα "δείχνει" τόσο προς την επίσημη σελίδα του στο Facebook όσο και προς το προσωπικό site. Βρήκαμε και κάποιους αραχνιασμένους λογαριασμούς που υποθέτουμε πως, αφού το καλούν και οι καιροί, θα συγυριστούν και θα αρχίσουν να... κελαηδάνε.

Από την έρευνα που κάναμε προέκυψε πως σχεδόν το 25% της νέας κυβέρνησης (δεν μετράμε τον πρωθυπουργό που θα τον βρίσκουμε στο @primeministergr) έχει μια κάποια παρουσία στο twitter. Θέλετε και ονόματα; Ορίστε και τα ονόματα, μαζί με τη θέση τους και, φυσικά, τo όνομά τους στο twitter:

- Σίμος Κεδίκογλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος): @skedikoglou

- Μανούσος Βολουδάκης (υφυπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης): @mvoloudakis

- Δημ. Αβραμόπουλος (υπουργός Εξωτερικών): @davramopoulos

- Κ. Χατζηδάκης (υπουργός Ανάπτυξης): @K_Hatzidakis

- Ν. Μηταράκης (υφυπουργός Ανάπτυξης): @nmitarakis

- Στ. Καλαφάτης (αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος): @kalafatisSt

- Ανδ. Λυκουρέντζος (υπουργός Υγείας): @alykourentzos

- Ν. Δένδιας (υπουργός Δημ. Τάξης): @NikosDendias

- Ολγα Κεφαλογιάννη (υπουργός Τουρισμού): @OLGAKEF

- Θ. Καράογλου (υπουργός Μακεδονίας-Θράκης): @TheoKaraoglou

Γράψαμε νωρίτερα πως δεν πολυ-ασχοληθήκαμε με το Facebook αλλά κάναμε μια εξαίρεση. Πρόκειται για τον (υπουργό Ναυτιλίας, πια) Γ. Βερνίκο, ο οποίος κοινοποίησε στο Facebook την πρόταση για να αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Μάλιστα, ζήτησε από τους φίλους του να του εκθέσουν την άποψή τους. Απ' όσο γνωρίζουμε είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα  (και σίγουρα μία από τις σπάνιες διεθνώς) που κάποιος δημοσιοποιεί μια τέτοια πρόταση μέσω ενός κοινωνικού δικτύου  πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ο κατάλογος ίσως να μην είναι πλήρης, αν έχετε υπόψιν σας κάποιο όνομα που λείπει μας το λέτε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ,TWITTER,SOCIAL MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home