Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Imagine Cup της Microsoft

Η ομάδα Symbiosis θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας εκπροσωπώντας την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς.

Deasy @ 25.04.2012

Τους ελληνικούς τελικούς του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup πραγματοποίησε η Microsoft Ελλάς στις εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι. Νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε η Symbiosis με το ομώνυμο project, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς, που θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 10 Ιούλιου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Στην τελική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσιάστηκαν τα έξι projects που κατέθεσαν συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία Σχεδιασμός Λογισμικού (Software Design) και κατόπιν αξιολόγησης προκρίθηκαν να συμμετέχουν στους ελληνικούς τελικούς. Κάθε ομάδα παρουσίασε την εφαρμογή λογισμικού που είχε αναπτύξει, περιγράφοντας αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας της και αναδεικνύοντας εκτενώς την αποτελεσματικότητά της. Επισημαίνεται ότι και φέτος, το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων», ενώ οι συμμετέχοντες εμπνεύστηκαν από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (Millennium Development Goals), όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τον Ο.Η.Ε.

Η πρόταση της Symbiosis (της ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) αποτελεί μια νέα θεώρηση της υποστήριξης των μελών της κοινότητας της νόσου Alzheimer, η οποία μέσω της προηγμένης σχεδίασής της στοχεύει στη διευκόλυνση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το όλο περιβάλλον της Symbiosis αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, προσαρμοζόμενης στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή, και ενεργοποιεί πνευματικές και φυσικές δεξιότητές τους, ενισχύοντας, παράλληλα, την αίσθηση της αυτονομίας και αυτοπεποίθησης. Η πορεία της αλληλεπίδρασης με τη Symbiosis καταγράφεται συνεχώς, παρέχοντας (μέσω του Cloud) άμεση ενημέρωση στον περιθάλποντα και στο συνδεόμενο με τον ασθενή ιατρό. Μέσω της Symbiosis, o ιατρός, μπορεί να διαχειρίζεται τους ασθενείς του ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο μέσω της σύνδεσής του από το smartphone του στη βάση (SymbioCloud).

Τη δεύτερη θέση έλαβε η ομάδα Cosy SiTiSiS από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, η οποία παρουσίασε το Project SiTiSiS, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα The 3 Gadgeteers με το Project Floffy.

Το Imagine Cup είναι ένας σημαντικός διεθνής θεσμός καινοτόμων ιδεών που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση (τα τελευταία δέκα χρόνια) από τη Microsoft, με τις ελληνικές συμμετοχές να έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις στο παρελθόν. Ενδεικτικά της σημασίας του διαγωνισμού για την ίδια τη Microsoft ήταν άλλωστε τα λόγια Ernst-Jan Stigter, διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft Ελλάς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «για τη Microsoft, η επένδυση στην καινοτομία συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης και προόδου. Με την πεποίθηση ότι εάν προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον, οφείλουμε να επενδύσουμε στους νέους μας, στο πάθος τους για εφευρετικότητα και στις φρέσκες τους ιδέες, αναπτύσσουμε δράσεις που έχουν ως στόχο να εμπνέουν και να παρακινούν τους νέους ανθρώπους, ώστε αυτοί να δημιουργούν και να καινοτομούν».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home