Σαρκοζί: Παράνομη η επίσκεψη σε σελίδες μίσους

(αλά γαλλικά)

Deasy @ 23.03.2012
Σαρκοζί: Παράνομη η επίσκεψη σε σελίδες μίσους

Στον απόηχο της τραγωδίας της Τουλούζης και του θανάτου του βασικού υπόπτου για τον φόνο 7 ανθρώπων η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα που προκάλεσαν ποικίλα ερωτηματικά.

"Από εδώ και στο εξής όποιος επισκέπτεται τακτικά σελίδες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία ή καλούν για εκδηλώσεις μίσους και βίας θα τιμωρείται από τον νόμο" ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης.

Η αναγγελία προκαλεί ήδη αντιδράσεις. Η οργάνωση Electronic Frontier Foundation αμφισβητεί τη δυνατότητα εφαρμογής των όσων ανακοίνωσε ο Σαρκοζί. "Δεν υπάρχει εγγύηση ότι η ποινικοποίηση της πρόσβασης σε σελίδες μίσους ή τρομοκρατίας θα λύσει το πρόβλημα των εγκλημάτων μίσους και της τρομοκρατίας. Η εξτρεμιστική βία δεν άρχισε με το Internet και δεν θα τελειώσει με αυτό" σημειώνει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα αλλά και τη νομιμότητα των πρωτοβουλιών της γαλλικής κυβέρνησης.

"Οταν μια δημοκρατική χώρα όπως η Γαλλία αποφασίζει να λογοκρίνει ή να ποινικοποιήσει τον λόγο, δεν είναι μόνο οι Γάλλοι που υποφέρουν αλλά όλος ο κόσμος, καθώς δίνεται σα ολοκληρωτικά καθεστώτα μια εύκολη δικαιολογία για την εφαρμογή λογοκρισίας.Καλούμε τις γαλλικές Αρχές να κρίνουν τα εγκλήματα στην πράξη και όχι την έκφραση" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home