800.000 νέοι πελάτες κινητής ήταν αυτοκίνητα

Deasy @ 28.01.2015
800.000 νέοι πελάτες κινητής ήταν αυτοκίνητα

Στο σύνολό τους τα οικονομικά αποτελέσματα της ΑΤ&Τ μας αφήνουν αδιάφορους, τόσο εμάς ως δημοσιογράφους (λιγότερο) όσο και εσάς ως αναγνώστες (πολύ περισσότερο). Όμως μια παράμετρος στα χθεσινά οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2014 της αμερικάνικης εταιρείας είχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τουλάχιστον εμείς πρώτη φορά το εντοπίσαμε και μας δίνει προφανώς ένα στίγμα για το πως ανοίγει πια η αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο των νέων πελατών-συνδρομητών της εταιρείας στο συγκεκριμένο τρίμηνο συμπεριλαμβάνονται 800.000 συνδέσεις σε αυτοκίνητα,  ενώ επιπλέον 500.000 συνδέσεις αφορούν συνδεδεμένες συσκευές που κάνουν πράξη αυτό που περιγράφουν οι εταιρείες ως Internet of Things. Μάλιστα, το συγκεκριμένο στοιχείο μας οδήγησε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω και να δούμε πότε η αμερικάνικη εταιρεία άρχισε να δίνει στα οικονομικά της αποτελέσματα αυτούς τους αριθμούς. Όπως διαπιστώσαμε η ιδιαίτερη αναφορά στα αυτοκίνητα ξεκινάει μόλις τον προηγούμενο Οκτώβριο, όταν η ΑΤ&Τ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Και τότε οι επιδόσεις της είναι αρκετά σημαντικές, καθώς 500.000 νέες συνδέσεις αφορούν οχήματα, ενώ το σύνολο των νέων συνδέσεων σε συνδεδεμένες συσκευές φθάνει και τότε τα 1,3 εκατομμύρια. Από εκεί και μετά στην αναζήτησή μας κατευθυνθήκαμε στα οικονομικά αποτελέσματα των ανταγωνιστριών εταιρειών, όπως η Verizon και η T-Mobile, οι οποίες όμως δεν κάνουν κάποια ιδιαίτερη αναφορά στις σχετικές ανακοινώσεις τους.

H πρωτοπορία αυτή της AT&T αποδίδεται στη σημαντική, προηγούμενη δουλειά της συγκεκριμένης εταιρείας σε επίπεδο συνεργασιών με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες. Μια δουλειά που όπως διαπιστώνουμε της αποδίδει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες που θέλουν να ζήσουν το Internet of Things στους τέσσερις τροχούς.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,INTERNET OF THINGS,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,CONNECTED CAR,AT&T,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home