Πάει και αυτός

(another one bites the dust που λέει και η παροιμία)

Deasy @ 07.04.2014
Πάει και αυτός

Πολύ που άντεξε εδώ που τα λέμε.

Αν θυμάσαι πριν από όχι και πολλές μέρες λέγαμε για τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η τοποθέτηση του Brendan Eich στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον οργανισμό Mozilla, εξαιτίας της στάσης του εναντίον των γάμων μεταξύ ομόφυλων.

Ο Eich ανακοίνωσε την παραίτησή του λίγα μόλις 24ωρα μετά από δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες θα παρέμενε στο πόστο. Η πρόεδρος του οργανισμού, Mitchell Baker, είχε δημοσίως στηρίξει τον Eich, αλλά όπως φαίνεται είτε αποσύρθηκε αυτή η στήριξη είτε ήταν της κατηγορίας του "άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε".

Ο Eich είχε βρεθεί στο στόχαστρο σφοδρότατης κριτικής εξαιτίας της αντίθεσής του στους γάμους ομοφύλων, την οποία είχε εκφράσει μέσω δωρεάς σε μια οργάνωση που τα είχε βάλει με τις προθέσεις της Πολιτείας της Καλιφόρνια το 2008 να νομιμοποιήσει τους εν λόγω γάμους.

Παλιές αμαρτίες, θα πείτε, αλλά οι δωρεές, όπως και τα γραπτά, μένουν... 

Η παραίτηση, τώρα, έχει προκαλέσει ουκ ολίγα σχόλια στις Ηνωμένες Πολιτείες. "Αν είσαι εναντίον των γάμων ομοφύλων, είσαι κακός διευθύνων σύμβουλος" είναι ο τίτλος ενός δημοσιεύματος στο blog του περιοδικού Slate, όπου ο αρθρογράφος Will Oremus κάνει την εξής ερώτηση: "Σκεφτείτε λίγο: αν γνωρίζατε ότι το αφεντικό σας θεωρούσε πως δεν μπορείτε να έχετε τα ίδια δικαιώματα με κάποιον άλλο βάσει του σεξουαλικού σας προσανατολισμού, θα αισθανόσασταν καλά δουλεύοντας για αυτόν κάθε μέρα;"

Υπάρχουν και άλλες απόψεις. "Η αντίδραση εναντίον του Brendan Eich υπερέβη τα εσκαμμένα" γράφει ο Tony Bradley στο Forbes, που σημειώνει πως "για πολλούς η εκστρατεία εναντίον του Eich είναι μια μορφή διάκρισης". 

 

Photo credit: Flickr / Martin Kliehm

MOZILLA,ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home