Μια κάμερα που βλέπει όπως οι άνθρωποι

Από την Intel

Deasy @ 09.01.2014
Μια κάμερα που βλέπει όπως οι άνθρωποι

Η 3D κάμερα Intel RealSense είναι η πρώτη κάμερα παγκοσμίως με ενσωματωμένες δυνατότητες απεικόνισης  βάθους 3D, που επιτρέπει σε συσκευές να «βλέπουν», αντιλαμβανόμενες το βάθος, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι.

Η πρώτη 3D κάμερα Intel RealSense, διαθέτει έναν κορυφαίο για την κατηγορία αισθητήρα βάθους και μια πλήρη έγχρωμη κάμερα 1080p. Έχει την ικανότητα να ανιχνεύει τις κινήσεις σε επίπεδο δακτύλων, επιτρέποντας εξαιρετικά ακριβή αναγνώριση χειρονομιών και χαρακτηριστικών προσώπου για την κατανόηση κίνησης και συναισθημάτων. Μπορεί να αντιληφθεί χαρακτηριστικά στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για να επιτρέπει τον έλεγχο, την ενίσχυση της διαδραστικής επαυξημένης πραγματικότητας με απλή σάρωση αντικειμένων σε τρεις διαστάσεις, ενώ διαθέτει και πολλές άλλες ιδιότητες.

Η 3D κάμερα Intel RealSense εντάσσεται σε ένα αυξανόμενο φάσμα συσκευών που βασίζονται στην τεχνολογία της Intel, συμπεριλαμβανομένων των 2 σε 1, tablet, Ultrabook, notebook και all-in–one (AIO) σχεδιάσεων. Συστήματα με τη νέα κάμερα θα είναι διαθέσιμα από το δεύτερο εξάμηνο του 2014, από τις Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo και NEC. Η Intel παρουσίασε επτά διαφορετικές συσκευές με ενσωματωμένη κάμερα, από την Dell, τη Lenovo και την Asus.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της αμερικάνικης εταιρείας, η τεχνολογία Intel RealSense θα προσφέρει νέες συναρπαστικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι συνεργάζονται μέσω τηλεδιάσκεψης, νέων δυνατοτήτων εκπαίδευσης μέσω της τεχνολογίας και ψυχαγωγικής μάθησης μέσω επαυξημένης πραγματικότητας, gaming και της δυνατότητας λήψης και κοινής χρήσης τρισδιάστατων εικόνων.

Για να επιδείξει τις δυνατότητες της επικοινωνίας με video και της τηλεδιάσκεψης με την 3D κάμερα Intel RealSense, η Intel και η Microsoft Corp έχουν συνεργαστεί για να επιτευχθεί μια πιο προηγμένη εμπειρία βίντεο κλήσεων από ποτέ, για το Skype και το Lync. Η 3D κάμερα θα παρέχει τη δυνατότητα να ελέγχεται και να αφαιρείται το παρασκήνιο κατά τη διάρκεια μιας βίντεο κλήσης, για να παρουσιάζεται μόνο ο καλών και όχι ό,τι είναι στην πραγματικότητα πίσω από αυτόν. Με αυτή τη δυνατότητα, οι άνθρωποι έχουν περισσότερες επιλογές: μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση του background τους ή να το αφαιρέσουν εξολοκλήρου για να μοιραστούν μια παρουσίαση, να παρακολουθήσουν μαζί μια ταινία ή αθλητική εκδήλωση.

INTEL REALSENSE,ΚΑΜΕΡΑ,INTEL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home