Συσκευές για να τραβήξεις video

Deasy @ 02.04.2012
Συσκευές για να τραβήξεις video

Τρεις είναι πλέον οι κατηγορίες συσκευών που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνται για την εγγραφή video: οι βιντεοκάμερες, οι ψηφιακές κάμερες και το τελευταίο διάστημα όλο και πιο έντονα τα κινητά τηλέφωνα.

 

Βιντεοκάμερες

Όπως είναι φυσιολογικό, η καλύτερη λύση όσον αφορά την ποιότητα και τις δυνατότητες που σου προσφέρει είναι οι βιντεοκάμερες. Πλέον, η αγορά σου προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσεις μία τέτοιου τύπου κάμερα που θα σου δίνει βίντεο υψηλής ανάλυσης, είτε στα 720p είτε στα 1080p (full HD) και με πολύ αξιοπρεπείς άλλες επιδόσεις, με ένα κόστος ακόμα και κοντά στα 200 ευρώ, επίπεδα που στο παρελθόν ήταν αδιανόητα. Ταυτόχρονα, σημαντικά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα στον τομέα της χρηστικότητας είναι το γεγονός ότι ακόμα και στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών, η οθόνη-σκόπευτρο ρυθμίζεται σε διάφορες κατευθύνσεις ώστε να διευκολύνει τον κάτοχό της κατά την εγγραφή video. Έτσι μπορεί να ελέγχει το σκόπευτρο και κατ’ επέκταση το αντικείμενο της λήψη τους ακόμα και αν φέρει την κάμερα πολύ ψηλά ή αντίστοιχα πολύ χαμηλά.

Επιπλέον, στοιχείο όμως που ισχύει από τη μέση κατηγορία τιμής και άνω, οι βιντεοκάμερες διαθέτουν υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο είτε με καλώδιο είτε ασύρματο (όπου το κόστος είναι αρκετά μεγαλύτερο).

Όσον αφορά τη διαδικασία ανεβάσματος ενός αρχείου που προέρχεται από μία βιντεοκάμερα στο Internet, πιθανότατα θα χρειαστείς ένα πρόγραμμα διαχείρισης και επεξεργασίας video. Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι το μέγεθος του λόγω παραμέτρων όπως π.χ. το μεγάλο bitrate, είναι πολύ μεγαλύτερο από κάποιο αντίστοιχο που προέρχεται από τις ψηφιακές κάμερες ή τα κινητά τηλέφωνα.

 

Ψηφιακές κάμερες

Η εξέλιξη στις ψηφιακές κάμερες έφερε αντίστοιχα βελτιώσεις και στις δυνατότητές τους στον τομέα της εγγραφής video. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των συγκεκριμένων συσκευών είναι ότι με μια συσκευή μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου, είτε θες να τραβήξεις στατικές λήψεις είτε video. Επιπλέον, κατά γενικό κανόνα είναι πιο ελαφριές από τις βιντεοκάμερες.

Είναι γεγονός ότι video high definition μπορείς να πάρεις ακόμα και από πολύ χαμηλά επίπεδα, των 100+ ευρώ (720p) όμως συνήθως δεν συνοδεύεται και με άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να σε βοηθήσουν στον τομέα της ποιότητας ή της χρηστικότητας. Για παράδειγμα, ρυθμιζόμενη οθόνη για να λάβεις από τις ψηφιακές κάμερες θα πρέπει να ανέβεις στα επίπεδα κοντά στα 500 ευρώ.  

Ευκολότερη είναι επίσης κατά κανόνα η διαδικασία ανεβάσματος ενός αρχείου που προέρχεται από μία ψηφιακή κάμερα, έναντι μίας βιντεοκάμερας, καθώς πέρα από την ενδεχόμενη αλλαγή στο format του αρχείου π.χ. από mpeg σε flv, δεν χρειάζεται άλλες αλλαγές.

 

Κινητά τηλέφωνα – Smartphones

Στο χορό του video και μάλιστα σε ποιότητα high definition έχουν μπει για τα καλά τα smartphones, ιδιαίτερα εκείνα που κυμαίνονται στα υψηλότερα στρώμματα. Μάλιστα, λόγω του γεγονότος ότι αποτελούν εκείνες τις συσκευές που έχουμε συνεχώς μαζί μας, η χρήση τους για την εγγραφή video γίνεται όλο και πιο δημοφιλής το τελευταίο διάστημα. Σημαντικός παράγοντας επίσης είναι ότι καθώς συνδέονται διαρκώς με το Internet, η διαδικασία ανεβάσματος των αρχείων από το κινητό σε κάποιο site ή πολύ περισσότερο σε social network είναι πανεύκολη.

SMARTPHONES,VIDEOCAMERA,ΚΑΜΕΡΑ,ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home