Στα σκαριά το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα

Το 2015 οι πρώτες δοκιμές

Deasy @ 29.01.2013
Στα σκαριά το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα

Το όνομά του είναι άγνωστο, όπως επίσης και το όνομα της εταιρείας που έχει δημιουργήσει. Ο λόγος για τον Robert Bigelow και την Bigelow Aerospace LLC, η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία φουσκωτών κατοικιών στο διάστημα με κόστος φιλοξενίας περίπου 400.000 δολάρια. Και αν θεωρείτε μια τέτοια προοπτική αδιανόητη, να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έκλεισε το πρώτο συμβόλαιο με τη NASA, ύψους 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων, για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου φουσκωτού δωματίου, το οποίο θα συνδέεται με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα φιλοξενεί για δύο χρόνια αστροναύτες, ώστε να δοκιμαστεί η τεχνολογία και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Το υλικό που χρησιμοποιούν αυτά τα δωμάτια ονομάζεται Vectar (παραπλήσιο του Kevlar) και η τεχνολογία βασίζεται σε ιδέες της ίδιας της NASA από τη δεκαετία του 90, τη χρήση των πατεντών έχει αγοράσει πλέον η Bigelow Aerospace LLC.

Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο σχετικό άρθρο στο Bloomberg, πολλοί αμφιβάλλουν αν η επένδυση του κ. Bigelow αποφέρει κάποια στιγμή κέρδος, καθώς δεν είναι εύκολο να βρεθούν πολλοί ενδιαφερόμενοι που μπορούν να ξοδέψουν το ποσό που απαιτείται. Ο ίδιος έχει επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια (πέντε φορές το αρχικό ποσό που επένδυσε ο Elon Musk στην SpaceX) τα οποία έχουν προέλθει από τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που διαθέτει ο ίδιος στο Λας Βέγκας.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,NASA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home