Τριάδα για πληρωμές μέσω κινητού

Deasy @ 08.03.2012
Τριάδα για πληρωμές μέσω κινητού

Τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητούν η Vodafone, η Ο2 και η Everything Everywhere για να λειτουργήσουν ένα σύστημα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου στη Βρετανία. Η απόφαση των Βρυξελλών θεωρείται πρόκριμα για παρόμοιες συνεργασίες σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Οι τρεις εταιρείες δημιούργησαν κοινοπραξία για να εγκαταστήσουν την απαιτούμενη υποδομή και να παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με το "κινητό πορτοφόλι" ελπίζοντας να προλάβουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στη βρετανική πρωτεύουσα. Αν και οι πιθανότητες να είναι έτοιμες μέχρι την τελετή έναρξη είναι περιορισμένες, ελπίζουν πως δεν θα συναντήσουν σοβαρά εμπόδια από την Επιτροπή που θα τους ανάψει το πράσινο φως.

Η σύμπραξη έχει προκαλέσει την αντίδραση της Three, που παραπονιέται ότι τέθηκε εκτός της κοινοπραξίας, όμως οι μετέχοντες σε αυτή -μάλλον σε μια προσπάθεια να περάσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα τον σκόπελο της Ευρ. Επιτροπής- δηλώνουν πως θα δώσουν και σε αυτή τη δυνατότητα χρήσης του συστήματος.

Το εγχείρημα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον άλλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη που φαίνεται πως συζητούν με τους ανταγωνιστές τους  το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν ανάλογες κοινοπραξίες. Για το λόγο αυτό το ενδιαφέρον για την απόφαση της Ευρ. Επιτροπής είναι ιδιαίτερα μεγάλο...

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home