Σκέψεις για συνδρομητικό Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Σκέψεις για συνδρομητικό Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Η Meta εξετάζει το ενδεχόμενο να χρεώνει γύρω στα 10 με 12 ευρώ τον μήνα τους Ευρωπαίους χρήστες του Facebook και του Instagram που δεν θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις στις ενημερώσεις τους.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η Meta επεξεργάζεται το συγκεκριμένο σχέδιο, σε απάντηση του προστίμου ύψους 390 εκατ. ευρώ που της επιβλήθηκε από τις ιρλανδικές αρχές για τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε Facebook, Instagram και WhatsApp.

Σημειώνεται ότι ένα ακόμα πρόστιμο ύψους 1,2 δισ. ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία τον περασμένο Μάιο για παραβιάσεις του κανονισμού προστασίας δεδομένων, του γνωστού μας GDPR.

Όσοι δεν θέλουν να πληρώνουν για να έχουν μία "καθαρή" από διαφημίσεις εμπειρία χρήσης στις πλατφόρμες της Meta θα πρέπει να δηλώνουν με σαφήνεια ότι συναινούν στην προβολή στοχευμένων διαφημίσεων.

Το σχέδιο δεν αναμένεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, καθώς προέχουν οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες.

Το ποσό της μηνιαίας συνδρομής μπορεί να φτάσει ως και τα 13 ευρώ στις mobile εφαρμογές της Meta, δεδομένου ότι η Google και η Apple εισπράττουν προμήθεια για κάθε συναλλαγή που γίνεται σε εφαρμογές που τρέχουν σε Android και iOS αντίστοιχα.

Εσύ τι θα κάνεις αν το Facebook γίνει συνδρομητικό;

FACEBOOK,INSTAGRAM,WHATSAPP,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home