Ζημιές επί ζημιών στο Twitter

Ζημιές επί ζημιών στο Twitter

Στην παραδοχή ότι η οικονομική αιμορραγία του Twitter συνεχίζεται ακατάσχετη, προχώρησε ο Elon Musk, χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα διαφημιστικά έσοδα του κοινωνικού δικτύου έχουν υποχωρήσει κατά 50%, ενώ η εταιρεία δαπανά περισσότερα από όσα εισπράττει. Όπως ανέφερε ο Musk σε συζήτηση στο Twitter, "πρέπει να περάσουμε σε θετικές χρηματορροές πριν αποκτήσουμε την πολυτέλεια για ο,τιδήποτε άλλο".

Ο ίδιος έδωσε 44 δισ. δολάρια για να αποκτήσει το Twitter και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του, προχώρησε στην απόλυση του 60-70% του προσωπικού. Κατά την εξαγορά, το Twitter απασχολούσε 7.500 ανθρώπους, ενώ τώρα σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις απασχολεί κάπου μεταξύ 1.500 και 2.000 εργαζόμενους. Εως τις 31 Ιουλίου ο Musk θα πρέπει να πληρώσει υποχρεώσεις 13 δισ. δολαρίων που αντιστοιχούν σε δάνεια που έλαβε από διάφορες πηγές προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter.

Το Twitter αναμένεται να κλείσει το έτος με έσοδα 3 δισ. δολαρίων, όταν το 2021 είχε ανακοινώσει έσοδα ύψους 5,1 δισ. δολαρίων. Οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες, καθώς το Threads, η ανταγωνιστική πλατφόρμα που λανσάρισε προ ημερών η Meta μέσω του Instagram, δείχνει να κερδίζει σημαντικό έδαφος και... χώρο στις οθόνες των χρηστών. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που το Twitter απευθύνεται στους παραγωγούς περιεχομένου, ώστε να τους πείσει να παραμείνουν στη δική του πλατφόρμα.

TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home