Δεν βλέπει Ευρώπη το Google Bard

Deasy @ 16.06.2023
Δεν βλέπει Ευρώπη το Google Bard

Περιοχή μακρινή και απρόσιτη παραμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το Google Bard. Το chatbot που αποτελεί την απάντηση της Google στο ChatGPT, στο Claude και σε μερικά ακόμα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους Ευρωπαίους, εξαιτίας αντιρρήσεων που έχει εκφράσει η ιρλανδική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η Ιρλανδία έχει το γενικό πρόσταγμα στην υπόθεση επειδή η Google έχει την έδρα των ευρωπαϊκών της δραστηριοτήτων στη συγκεκριμένη χώρα.

Οι Ιρλανδοί ζήτησαν από την Google να υποβάλει μία αξιολόγηση των επιπτώσεων στα προσωπικά δεδομένα από τη διάθεση του Bard. Δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς έχει ζητηθεί, όπως έχει γίνει ωστόσο γνωστό, η Google δεν κατέθεσε έγγραφα, η ιρλανδική Αρχή επανήλθε με ερωτήματα, απαντήσεις φαίνεται ότι δεν έχουν δοθεί και η εκκρεμότητα παραμένει.

Δεν είναι γνωστό αν παρόμοια ερωτήματα έχουν τεθεί σε εταιρείες που διαχειρίζονται άλλα chatbots. Γνωρίζουμε ότι η OpenAI είχε προβλήματα στην Ιταλία, όπου η τοπική αρχή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων επέβαλε προσωρινή απαγόρευση για τη διαθεσιμότητα του ChatGPT. Έρευνες σχετικά με τη δραστηριότητα του ChatGPT είναι σε εξέλιξη και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής στην πρόσβαση των Ευρωπαίων στην υπηρεσία.

BARD,CHATGPT,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home