Το Instagram λανσάρει την επιλογή "Μην ενοχλείτε" για όλους τους χρήστες

Το Instagram λανσάρει την επιλογή 'Μην ενοχλείτε' για όλους τους χρήστες

Μια σειρά νέων λειτουργιών,που είχε ήδη προαναγγείλει η ομάδα ανάπτυξης του Instagram, ετοιμάζεται να τεθεί κι επίσημα σε εφαρμογή. Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν και θα αλλάξουν αισθητά τον τρόπο χρήσης της πλατφόρμας, είναι το “Quiet Mode” αλλά και τα νέα εργαλεία που θα προστεθούν στην καρτέλα Explore, προκειμένου να ελέγχετε καλύτερα το περιεχόμενο που εμφανίζεται στο feed σας.

Αρχικά, όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία “Quiet Mode” θα έχετε την επιλογή να αποσυρθείτε για όσο διάστημα επιθυμείτε από την εφαρμογή. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι σταματούν οι ειδοποιήσεις στο κινητό σας, ενώ όποιος θέλει να σας στείλει μήνυμα θα μπορεί να δει ότι το προφίλ σας έχει τεθεί σε “Quiet Mode” και θα λαμβάνει μια αυτοματοποιημένη απάντηση ότι είστε απασχολημένοι.

Όσο για το πότε και πως θα ενεργοποιήσετε την εν λόγω λειτουργία, το Instagram δίνει πολλές επιλογές. Αν για παράδειγμα είναι συγκεκριμένες οι ώρες μέσα στην ημέρα που θέλετε να «κάνετε ένα διάλλειμα» από την εφαρμογή (πχ όταν εργάζεστε) μπορείτε να το ρυθμίσετε, ώστε το προφίλ σας να τίθεται σε “Quiet Mode” το διάστημα αυτό. Έτσι, μετά τη λήξη του χρονικού ορίου, η εφαρμογή θα σας εμφανίζει αναλυτικά όλες τις ειδοποιήσεις και τα μηνύματα που δεν είδατε.

Να σημειώσουμε ότι αρχικά το “Quiet Mode” θα είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ενώ πολύ σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Αλλαγές και στην καρτέλα “Explore

Επιπλέον, μια ακόμη αλλαγή που αναμένεται να δούμε σύντομα είναι η προσθήκη νέων επιλογών διαχείρισης περιεχομένου. Μέσα από την καρτέλα Explore, θα έχετε τη δυνατότητα, να κατευθύνετε κάποιον τρόπο τον αλγόριθμο, ώστε να σας εμφανίζει κυρίως το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει, όπως στο TikTok. Αν για παράδειγμα, επιλέγετε το “Not Interested” για ένα βίντεο, τότε δεν θα εμφανιστεί ξανά κάτι παρόμοιο στο feed σας.

Εκτός αυτού, για την καλύτερη οργάνωση του περιεχομένου, μπορείτε να δηλώσετε κάποια hashtags που σας ενδιαφέρουν, για να προσανατολίζονται γύρω από αυτά, όλες οι προτεινόμενες αναρτήσεις. Τέλος, με την αναβάθμιση της εφαρμογής, οι γονείς θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ρυθμίζουν το περιεχόμενο που βλέπουν τα παιδιά τους.

INSTAGRAM,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home